Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile Aston Martin scad in Q1

Aston Martin a livrat 945 de masini in primul trimestru, in scadere cu 26% fata de anul precedent.



Sursa: topgear.com


Aston Martin a inregistrat o pierdere inainte de impozitare mai mare decat se astepta in primul trimestru, deoarece producatorul auto a facut mai putine masini si a cheltuit mai multi bani decat anticipau analistii.


Aston Martin a lansat mai multe masini noi in ultimul an, inclusiv masinile sport de urmatoarea generatie, DB12 si Vantage. A oprit productia de modele vechi inainte de intensificarea productiei de modele noi in cursul acestui an.


„Performanta noastra din primul trimestru reflecta aceasta perioada de tranzitie asteptata”, a spus presedintele Lawrence Stroll.


Producatorul auto a declarat ca a livrat 945 de masini in primul trimestru, o scadere cu 26% fata de anul precedent.


Veniturile au scazut cu 10%, la 268 de milioane de lire sterline (334 de milioane de dolari), a declarat miercuri Aston Martin intr-un comunicat, in timp ce castigurile ajustate inainte de dobanda, impozite, depreciere si amortizare au scazut cu 34%, pana la 19,9 milioane de lire sterline.


Stroll lucreaza printr-o redresare indelungata la Aston Martin si a fost fortat sa stranga capital in mod repetat de cand a salvat compania in 2020, aducand noi actionari, cum ar fi Fondul de investitii publice al Arabiei Saudite.


Stroll va avea in curand mai mult ajutor in schimbarea lui. Fostul sef Bentley, Adrian Hallmark, se alatura ca CEO cel tarziu la 1 octombrie, preluand locul pe Amedeo Felisa, in varsta de 77 de ani, pentru a deveni al patrulea CEO de la sosirea lui Stroll.


„Nu ma astept sa existe o abatere semnificativa cand vine Adrian, de fapt cred ca ne vom dubla si executia va ramane prioritatea absoluta”, a declarat seful financiar Doug Lafferty miercuri analistilor.


Aston Martin isi propune sa inceapa livrarile masinii sale sport emblematice V-12, care va fi propulsata de un nou motor in al patrulea trimestru. Are planuri pentru un alt model special destinat celor super bogati la sfarsitul acestui an.


Sursa: insidermedia.com


Masinile Aston Martin s-au vandut pentru o medie de 253.000 de lire sterline (316.000 de dolari) in primul trimestru, cu 19% mai mult decat in ​​acelasi trimestru din 2023.


Compania a amanat in februarie lansarea primei sale masini complet electrice cu un an pana in 2026 si opteaza pentru a realiza o linie de hybrid plug-in pentru a trece la tranzitia catre vehiculele numai cu baterie.


Saptamana trecuta, Bloomberg News a raportat ca Stroll este in discutii timpurii pentru a vinde un alt pachet minoritar din echipa Aston Martin F1 pe care o detine separat producatorului auto de lux.


Aston Martin a inceput sa produca noi versiuni ale SUV-ului Vantage si DBX707, care inca nu au fost puse in vanzare. Aston Martin are nevoie de aceste noi modele pentru a-l ajuta sa gestioneze costurile, a declarat analistul Goldman Sachs, George Galliers, intr-o nota adresata investitorilor


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA