Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis angajeaza ingineri in Brazilia si India

Inginerii din Europa si SUA pot castiga intre 150.000 USD si 200.000 USD, inclusiv beneficii, asa ca pietele din Brazilia si India sunt mai atractive.



Sursa: largus.fr


Stellantis a trecut la recrutarea majoritatii fortei de munca de inginerie in tari precum Maroc, India si Brazilia, deoarece producatorii de automobile se confrunta cu o concurenta la preturi mai mici si cu incetinirea cererii.


Producatorul auto angajeaza ingineri in cazul in care costul per angajat se ridica la aproximativ 50.000 de euro (53.000 de dolari) sau mai putin pe an, potrivit unor persoane familiare cu problema.


Costul fortei de munca in hub-uri precum Paris si Detroit poate fi de cinci ori mai mare decat aceasta suma.


Producatorii de automobile din vest resimt tensiunea din cauza incetinirii cererii de vehicule electrice in timp ce se lupta pentru a construi vehicule mai accesibile.


Producatori, inclusiv Tesla si Volkswagen Group, reduc locurile de munca si muta o parte din productie in locatii mai ieftine.


In timp ce presiunea este cea mai mare in randul marcilor de pe piata de masa, producatorii de automobile premium precum BMW adauga, de asemenea, locuri de munca in India si in alte parti pentru a valorifica talentul local.


Stellantis este in prezent printre cele mai agresive si acum isi propune sa aiba aproximativ doua treimi din inginerii companiei in tari cu costuri mai mici pe termen lung.


Dupa prezentarea veniturilor din primul trimestru din aceasta saptamana, actiunile Stellantis au scazut cu 10,5%, cea mai mare scadere din ultimii patru ani, dupa ce directorul financiar Natalie Knight a declarat ca randamentele din Europa sufera din cauza scaderii cererii.


Compensatia anuala a inginerilor din SUA sau Franta tinde sa fie intre 150.000 si 200.000 de dolari, inclusiv beneficiile, au spus mai multe persoane.


Inginerii din tari precum Mexic, Brazilia sau India pot costa pana la 20% sau 30% din aceasta.


Pe langa cautarea de economii, Stellantis cauta sa adauge expertiza in domenii precum software-ul, inteligenta artificiala si chimia celulelor bateriei, a spus un purtator de cuvant.


Sursa: hindustantimes.com


Industria este un teren de joc global in „transformare profunda cu aparitia de noi jucatori chinezi”.


Intre timp, compania cauta sa angajeze ingineri electronici pentru a lucra in Mexic.


Stellantis intentioneaza, de asemenea, sa angajeze aproximativ 500 de ingineri pentru a se adauga celor aproape 4.000 pe care ii are deja in Brazilia, a declarat, intr-un interviu, directorul de operatiuni pentru America de Sud, Emanuele Cappellano.


Stellantis i se alatura concurenti, inclusiv Renault, in cautarea de talent in inginerie si software pe pietele emergente.


Rivalul sau a eliminat aproximativ 1.500 de posturi de inginerie in Franta in ultimii ani si a construit hub-uri in Romania, Brazilia si Coreea de Sud.


CEO-ul Renault , Luca de Meo, a laudat „nivelul inalt de competenta” al Indiei in domenii precum ingineria cloud, inteligenta artificiala si conducerea autonoma in timpul unui eveniment de presa recent.


Miscarile alimenteaza tensiunile politice. Stellantis se afla sub o presiune tot mai mare in Italia, unde guvernul respinge planurile de eliminare a mii de locuri de munca.


Intre timp, lucratorii sai din Italia si Franta s-au plans ca masurile de reducere a costurilor lui Tavares au dus la un volum de munca crescut, conditii insalubre in anumite fabrici, lipsa echipamentului de lucru si incalzire insuficienta.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA