Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Profiturile Mazda recorduri cu CX-90

Mazda a generat profituri anuale si trimestriale puternice, dar producatorul de masini japonez se pregateste pentru piedici in anul care vine.



Sursa: mazda.ro


Mazda a crescut pentru a inregistra profituri in anul fiscal tocmai incheiat, pe masura ce clientii din SUA au cumparat crossover-uri precum CX-90 si s-au orientat tot mai mult catre hibrizi cu marja mai mare.


Slabirea dramatica a yenului japonez fata de dolar a fost, de asemenea, un factor important.


Profitand de vanzari mai mari si de vantul de schimb valutar, Mazda Motor Corp., dependenta de export , a inregistrat un profit operational si un venit net ridicat pentru anul fiscal incheiat la 31 martie.


Livrarile Mazda pe piata cruciala din SUA, cel mai mare si cel mai important grup de vanzari al companiei, au atins un record de 375.000 de vehicule in perioada de 12 luni, a declarat vineri CEO-ul Masahiro Moro, in timp ce a anuntat rezultatele financiare ale companiei sale intr-un briefing online.


Profitul operational la Mazda a crescut cu 76%, pana la 1,66 miliarde dolari in perioada de 12 luni, in timp ce venitul net a crescut cu 45% la 1,37 milioane dolari.


Veniturile au crescut cu 24%, pana la 31,92 miliarde dolari, in timp ce vanzarile au crescut cu 12%, pana la 1,24 milioane de vehicule. Totalul final al vanzarilor a ratat estimarea anterioara a Mazda de 1,29 milioane.


Vanzarile robuste de produse mai profitabile pentru platforme mari, cum ar fi CX-90, au contribuit la profitul operational cu 804,6 milioane USD. CX-90 construit in Japonia si-a crescut vanzarile in SUA la 9.984 de vehicule in perioada ianuarie-martie, de la doar 287 cu anul precedent.


Intre timp, livrarile de CX-50 fabricate in SUA au crescut cu 63%, pana la 15.867. In acelasi timp, Mazda a adaugat noul CX-70 chiar sub flagship-ul CX-90, stimuland si mai mult impulsul vanzarilor.


Mazda, renumita de multa vreme pentru masinile mici sportive, cum ar fi MX-50 Miata sau coupe cu motor rotativ RX-8, s-a mutat pe piata si a generat profituri mai mari prin trecerea puternica la crossover.


Astazi, aproximativ 89% din vanzarile Mazda in SUA provin din gama sa extinsa de crossover, inclusiv CX-30, CX-5, CX-50, CX-70 si CX-90.


Mazda vinde acum doar doua masini in SUA, Miata si MX-3.


In Europa si Japonia, Mazda ofera alte doua crossover-uri bazate pe noua sa platforma de dimensiuni mari, CX-60 si CX-80. Acestea vin si in versiuni electrificate.


Sursa: motor1.com


Atat CX-90, cat si CX-70 vin cu o optiune hibrid plug-in, iar Mazda adauga o varianta hybrid a lui CX-50 la sfarsitul acestui an. Clientii americani sunt atrasi de ei atat pentru puterea si manevrabilitate, cat si pentru eficienta consumului de combustibil, a spus Moro.


„Perceptia asupra hibrizilor s-a schimbat, mai ales in SUA”, a spus Moro. „Ca produse, hibrizii au o putere mai mare si atrag multa atentie ca solutie alternativa. In mod realist, hibrizii sunt o solutie potrivita pentru soferii americani”.


Mai mult de jumatate din vehiculele pe care le vinde Mazda in SUA sunt importate, inclusiv cel mai bine vandut crossover CX-5. In ultimul an, yenul a pierdut 14% din valoarea sa fata de dolar.


Privind anul fiscal curent care se incheie la 31 martie 2025, Mazda se asteapta ca vanzarile globale cu amanuntul sa creasca cu 13%, ajungand la 1,4 milioane de vehicule. America de Nord este vazuta ca determina cresterea, deoarece vanzarile pe cea mai mare si mai importanta piata a companiei au avansat cu 17%, ajungand la 600.000 de vehicule.


Se estimeaza ca livrarile in Europa vor creste cu 2%, pana la 183.000 de vehicule.


Mazda estimeaza ca profitul operational va creste cu 8%, pana la 1,74 miliarde de dolari, in timp ce venitul net va scadea cu 28%, la 964,0 milioane de dolari. Volumul si mixul vor duce la cresterea profiturilor, dar Mazda a prognozat o intarire a yenului fata de dolar, care va inversa o mare parte din castigurile extraordinare pe care le-a obtinut Mazda in anul care tocmai a fost incheiat.


Costurile mai mari ale materiilor prime si logisticii vor tempera si cresterea profitului.


Evaluarea Mazda a venit in momentul in care a publicat veniturile pentru al patrulea trimestru fiscal incheiat la 31 martie.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA