Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul Lamborghini este precaut cu privire la tranzitia spre EV

Primul EV al marcii Lamborghini, crossover-ul Lanzador cu doua usi, nu va sosi pana in 2028.



Sursa: lamborghini.com


Lamborghini retine deocamdata sa-si faca masinile sport complet electrice, pe masura ce scepticismul fata de tehnologie creste.


Desi performanta nu va fi o problema intr-un vehicul electric, unele aspecte cum ar fi sunetul motorului V-10 al lui Huracan, nu pot fi replicate, a spus CEO-ul Lamborghini, Stephan Winkelmann.


De asemenea, marca detinuta de Grupul Volkswagen ramane deschisa sa utilizeze combustibili electronici daca reglementarile devin mai favorabile.


Este o perioada tensionata in sectorul auto de ultima generatie, care delibereaza cum sa faca fata presiunii de reglementare pentru a reduce emisiile, pe masura ce cererea de vehicule electrice incetineste si guvernele reduc subventiile pentru tehnologie.


Mercedes-Benz a oprit dezvoltarea unor baze separate pentru berlinele electrice de lux pentru a economisi bani si intentioneaza sa vanda masini care functioneaza pe benzina mai mult decat se astepta.


Rivalul lui Lamborghini, Ferrari, este mai departe in eforturile sale de electrificare, iar luna viitoare intentioneaza sa deschida o fabrica care va produce supermasini hybrid si electrice in Maranello, Italia. Primul sau model complet electric va avea loc anul viitor.


BYD le-a invins pe ambele pe piata dupa ce a lansat in februarie o masina sport electrica de 1,68 milioane de yuani (232.452 USD).


Yangwang U9 va fi vandut initial doar in China, unde expunerea Lamborghini este „limitata”, a spus Winkelmann.


Sursa: uk.motor1.com


Lamborghini a avut succes vanzand hybrid plug-in, inclusiv masina sport Revuelto, dar primul sau model complet electric, crossover-ul Lanzador cu doua usi, nu va sosi pana in 2028.


Cu toate acestea, producatorul auto isi revizuieste lantul de aprovizionare si productia pentru a produce pana in 2030 Lamborghini cu 40% mai putine emisii de dioxid de carbon decat in ​​prezent, a spus Winkelmann.


Cand vine vorba de combustibili sintetici, marca beneficiaza de munca la Porsche, un alt producator de masini de lux din portofoliul mama Volkwagen Group.


Combustibilii electrici ar putea intra in atentie mai mult in doi ani, cand Uniunea Europeana isi va revizui planul de a interzice efectiv vanzarile de masini noi cu motor cu combustie pana in 2035.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA