Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorul de baterii Blue Solutions planuieste o gigafabrica in Franta

Compania Blue Solutions spune ca gigafabrica de 2 miliarde de euro ar avea o capacitate de 25 de gigawati/ora pe an.



Sursa: blue-solutions.com


Compania franceza Blue Solutions intentioneaza sa construiasca o gigafabrica de 2 miliarde de euro (2,16 miliarde de dolari) in estul Frantei pentru a produce o noua baterie cu stare solida care are un timp de incarcare de 20 de minute, a declarat CEO-ul.


Bateriile cu stare solida sunt vazute ca o tehnologie revolutionara pentru vehiculele electrice, promitand intervale de rulare mai lungi si timpi de incarcare mai scurti decat pachetele traditionale cu litiu-ion, dar obstacolele tehnice au impiedicat comercializarea pe scara larga.


Blue Solutions, o unitate a conglomeratului francez Bollore, produce deja baterii cu stare solida pentru autobuzele electrice Daimler.


Noua sa baterie, mai mica, pentru masini, cu un timp de incarcare de 20 de minute, urmareste sa aiba o autonomie de 1.000 km (621 mile), iar testele au aratat o densitate de energie cu 30 pana la 40% mai mare decat cele mai bune celule cu litiu-ion, a declarat directorul executiv Richard Bouveret.


Compania poarta, de asemenea, discutii pentru mai multe acorduri, dupa ce anul trecut a semnat unul cu BMW pentru a dezvolta o baterie pentru vehicule electrice, a spus acesta.


Decizia de a construi o gigafabrica  in Franta a fost anuntata saptamana trecuta impreuna cu oficialii guvernului francez. Fabrica ar putea angaja aproximativ 1.500 de oameni.


Gigafabrica planificata a Blue Solutions va fi situata in estul Frantei, aproape de producatorii auto francezi si germani si va incepe productia in 2030, a spus Bouveret intr-un interviu.


Spre deosebire de gigafabricile tipice de baterii extinse, ar consta din turnuri modulare cu o amprenta mai mica si ar avea o capacitate de 25 gigawati/ora.


In ianuarie, o sursa a declarat pentru Reuters ca producatorul francez este in discutii cu Volkswagen despre adaptarea unei baterii pentru masini. Atat Blue Solutions, cat si VW au refuzat sa confirme discutiile.


Blue Solutions isi propune sa semneze sase acorduri comune de dezvoltare pana la sfarsitul anului 2024, inclusiv cu cel putin inca un producator auto, a spus Bouveret.


Sursa: blue-solutions.com


Compania a semnat anul trecut un memorandum de intelegere cu producatorul taiwanez de electronice Foxconn pentru a dezvolta baterii pentru vehiculele electrice cu doua roti.


Bouveret a spus ca Blue Solutions este deschisa sa colaboreze cu producatorii rivali de baterii pentru a accelera comercializarea designului bateriilor sale.


„Suntem pragmatici. Dorim sa aducem foarte repede bateria noastra cu stare solida pe piata”, a spus el. „Pentru ca acest lucru sa se intample, putem oferi o licenta pentru tehnologia noastra unui alt producator de baterii pentru a ne extinde chimia in propria lor gigafabrica.”


Compania intentioneaza sa caute peste 100 de milioane de euro ca parte a unei prime runde de finantare in a doua jumatate a acestui an pentru a ajuta la dezvoltarea noii baterii, a spus Bouveret.


Blue Solutions cauta parteneri care sa poata aduce si alte expertize, inclusiv producatori de automobile, firme industriale si mineri de litiu pentru componentele bateriei.


Compania are o fabrica pilot in apropierea sediului sau din Bretania, unde va produce prototipuri ale noii baterii si va livra un „esantion” pana la sfarsitul anului pentru a selecta potentiali clienti si o firma de testare terta parte.


Expedierea prototipurilor este o dezvoltare cheie pentru producatorii de baterii, demonstrand ca au incredere in tehnologia lor.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA