Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUV-ul mic Jeep Avenger 4xe rivalul Dacia, Toyota, VW

Avenger 4xe mild-hybrid, care are doua motoare electrice, va concura cu Dacia Duster, Toyota Yaris Cross și VW T-Roc.



Sursa: jeep.ro


Jeep declara ca noua sa completare cu tractiune integrala la gama Avenger, 4xe, are mostenirea off-road pentru a da avantaj in fata rivalilor precum Dacia Duster, Toyota Yaris Cross si Volkswagen T-Roc in Europa.


„Este in ADN-ul unui astfel de brand iconic sa depaseasca capacitatea tuturor celorlalti din segment, iar Avenger-ul nostru poate face asta”, a declarat CEO-ul Jeep, Antonio Filosa, pentru Automotive News Europe la un eveniment pentru lansarea noului vehicul miercuri.


Avenger a fost lansat initial ca model complet electric in 2023, cu un model pe benzina adaugat cateva luni mai tarziu.


Avenger 4xe combina un motor pe benzina de 1,2 litri cu doua motoare electrice de 21 de kilowati, cate unul pe fiecare axa, pentru a oferi un grup motopropulsor hybrid de 48 de volti cu tractiune integrala care trimite automat puterea catre toate cele patru roti la viteze sub 31 km/h.


Filosa a spus ca Jeep a primit 8.000 de comenzi pentru 4xe, care va fi pusa in vanzare mai tarziu in acest an in Europa.


Jeep a vandut 25.422 Avengers pana in aprilie, conform cifrelor Dataforce.


Micul Jeep a fost modelul numarul 15 cel mai bine vandut in segmentul SUV-urilor mici, care a fost condus de  Toyota Yaris Cross cu vanzari de 65.697 unitati. Modelele din segment care ofera optional tractiune integrala includ Suzuki Vitara, pe langa Duster, Yaris Cross, T-Roc si Jeep Renegade.


Sursa: media.stellantis.com


Avenger 4xe a primit optiuni benefice pentru off-road, inclusiv lumini de ceata mai inalte pentru a oferi o viziune mai buna pe timp de noapte, o crestere cu 10 mm la garda la sol la 210 mm, bare de protectie rezistente la zgarieturi, precum si scaune rezistente la apa.


Au fost adaugate sine de acoperis si un carlig de remorcare din spate. Jeep spune ca poate conduce prin apa pana la 400 mm (aproximativ 16 inchi) adancime.


Un autocolant pentru capota este, de asemenea, disponibil pentru a reduce stralucirea atunci cand conduceti pe vreme insorita.


Pretul pentru Avenger 4xe nu a fost inca anuntat.


Printre rivali, Yaris Cross cu tractiune integrala porneste de la aproximativ 34.000 de euro in Germania, in timp ce Duster-ul orientat spre buget este de aproximativ 27.000 de euro in echiparea cu tractiune integrala.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA