Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis poate renunta la unii furnizori pentru a reduce costurile vehiculelor electrice

Producatorii de automobile europeni precum Stellantis reduc costurile pentru a tine pasul cu rivalii chinezi.



Stellantis este dispus sa se desparta de unii dintre furnizorii sai si sa produca singur componente pentru vehicule pentru a reduce costurile in schimbarea costisitoare catre electrificare.


„Atunci cand furnizorii nu concureaza cu aceeasi viteza ca echipele noastre, echipele noastre vad un mare beneficiu in sursa”, a spus Tavares reporterilor in timpul unei conferinte telefonice de la Melfi, in sudul Italiei.


„Ati ajuns la concluzia ca ceea ce ati externalizat, il puteti face in interior.”


Producatorii de automobile preseaza furnizorii sa obtina mai multe reduceri de costuri pe fondul incetinirii cererii de vehicule electrice in Europa, unde costurile ridicate ale imprumuturilor, cresterea economica redusa si subventiile in scadere au afectat vanzarilor.


In acelasi timp, marcile chineze se extind in regiune cu modele mai ieftine.


BYD intentioneaza sa ofere hatchback-ul sau Seagull anul viitor la un pret sub 20.000 EUR (21.730 USD).


 


stellantis-lead


Printre furnizorii companiei se numara Valeo, pe care Stellantis l-a laudat anul trecut ca mentine un control asupra costurilor.


Producatorul Fiat si Jeep mai achizitioneaza de la companii precum Continental, Magna International, Forvia si Aptiv, printre altele.


Stellantis si partenerii sai ajusteaza, de asemenea, nivelurile de investitii pentru bateriile EV pentru a se potrivi cererii vehiculelor, a spus CEO-ul.


Marti mai devreme, Stellantis si compania de baterii a Mercedes-Benz Automotive Cell Company au declarat ca a intrerupt constructia unei fabrici de 2 miliarde de euro in Germania pentru a revizui planurile si, eventual, a trece la fabricarea de celule cu costuri mai mici pe amplasament.


La Melfi, care produce modele Jeep si Fiat, Tavares a spus ca productivitatea si calitatea s-au imbunatatit.


In timp ce compania a taiat locuri de munca in tara, CEO-ul s-a referit la discutiile recente cu sindicatele italiene drept „constructive”.


Stellantis sprijina tinta guvernului italian de a produce 1 milion de vehicule la nivel local, cu conditia ca „exista 1 milion de cumparatori pentru ele”, a spus Tavares.


Cu toate acestea, preturile la energie in Italia raman „total necompetitive”, a spus el, Stellantis planuind sa ii permita lui Melfi sa-si produca propria energie electrica


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA