Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo va emite primul pasaport pentru baterii EV din lume inainte de normele UE

Pasapoartele bateriei EV vor fi obligatorii pentru vehiculele electrice vandute in UE din februarie 2027.



Sursa: volvocars.com


Volvo Cars lanseaza primul pasaport al bateriei EV din lume care inregistreaza originile materiilor prime, componentelor, continutului reciclat si amprenta de carbon pentru SUV-ul sau emblematic EX90, care este pe cale sa inceapa productia, a declarat producatorul auto pentru Reuters.


Pasaportul a fost dezvoltat de Volvo, care este detinuta de Geely din China, in parteneriat cu startup-ul britanic Circulor, care utilizeaza tehnologia blockchain pentru a mapa lanturile de aprovizionare pentru companii si a durat peste cinci ani pentru a se dezvolta.


Pasapoartele bateriilor vor fi obligatorii pentru vehiculele electrice (EV) vandute in Uniunea Europeana incepand cu februarie 2027, aratand compozitia bateriilor, inclusiv originea materialelor cheie, amprenta lor de carbon si continutul reciclat.


Sefa Volvo pentru sustenabilitate globala, Vanessa Butani, a declarat pentru Reuters ca introducerea pasaportului cu aproape trei ani inainte de intrarea in vigoare a reglementarilor a avut ca scop sa fie transparenta cu cumparatorii de masini, deoarece producatorul de autoturisme isi propune sa produca doar masini complet electrice pana in 2030.


SUV-ul EX90 cu pasaport de baterie urmeaza sa inceapa productia in curand la uzina Volvo din Charleston, Carolina de Sud, si va fi livrat clientilor din Europa si America de Nord din a doua jumatate a anului.


Proprietarii Volvo pot accesa o versiune simplificata a pasaportului folosind un cod QR in interiorul usii soferului.


Butani a spus ca pasaportul va fi implementat treptat pentru toate vehiculele electrice Volvo.


O versiune mai completa a pasaportului va fi transmisa autoritatilor de reglementare.


Acesta va include, de asemenea, informatii actualizate despre starea de sanatate a bateriei EV, vitala pentru evaluarea valorilor vehiculelor electrice uzate, timp de 15 ani si va costa Volvo in jur de 10 USD per masina, a declarat directorul general al Circulor, Douglas Johnson-Poensgen, pentru Reuters.


Sursa: wsj.com


Sistemul Circulor urmareste materialele bateriilor de la mina pana la masini individuale, exploatand sistemele de productie ale furnizorilor pentru a urmari materialele de-a lungul lantului de aprovizionare si verificand facturile lunare de energie ale furnizorilor si cat de mult din energia lor provine din surse regenerabile pentru a calcula carbonul total.


Daca Volvo aduce la bord un furnizor, Circulor va trebui sa-l auditeze pentru a mentine informatiile la zi, a spus Johnson-Poensgen.


Pasaportul a necesitat, de asemenea, schimbari in modul in care Volvo urmareste piesele prin procesul sau de fabricatie pentru a intelege originile fiecarei piese din fiecare vehicul.Desi nu exista un astfel de mandat in Statele Unite, producatorii de automobile isi manifesta interes acolo, deoarece ar putea fi nevoie sa demonstreze ca se califica pentru subventii pentru vehicule electrice in temeiul Legii de reducere a inflatiei din SUA , a spus Johnson-Poensgen.


Volvo a investit in Circulor, la fel ca Jaguar Land Rover si BHP, cel mai mare miner cotat din lume.


Johnson-Poensgen a spus ca a existat o graba in randul producatorilor de automobile de a crea pasapoarte pentru baterii si ca  daca au inceput acum, multora le va fi greu sa respecte termenul limita al UE in 2027.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA