Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorul de baterii ACC opreste planurile pentru fabricile germane si italiene

Fabricile ACC Automotive Cells Company din Kaiserslautern, Germania si Termoli, Italia, vor fi suspendate pe fondul incetinirii vanzarilor de vehicule electrice si al preocuparilor legate de costuri.



Sursa: wardsintelligence.informa.com


Compania comuna de baterii a Stellantis si Mercedes-Benz Group a oprit constructia pe santiere din Germania si Italia pentru a revizui afacerea in lumina incetinirii vanzarilor de vehicule electrice si a costurilor ridicate.


Automotive Cells Company  sau ACC, dezvolta trei fabrici de baterii in Europa, la un cost total de 7 miliarde de euro (7,6 miliarde de dolari), incepand cu o fabrica din nordul Frantei, unde creste productia. Celelalte locatii sunt in Termoli, Italia, si Kaiserslautern, Germania.


Compania a declarat marti ca trebuie sa cerceteze si sa dezvolte baterii la pret redus pentru a furniza vehicule electrice mai ieftine si ca isi va confirma calendarul industrial si al constructiilor la sfarsitul anului 2024 sau inceputul lui 2025.


O posibilitate pentru amplasamentul de la Kaiserslautern , care este o fosta fabrica Opel, este sa produca celule cu litiu-fier-fosfat (LFP) ieftine, potrivit CEO-ului ACC, Yann Vincent.


Uzina urma sa devina operationala pana in 2025, cu o capacitate maxima de 40 de gigawati/ora, suficienta pentru a alimenta aproximativ 600.000 de masini pana in 2030 si ar avea 2.000 de angajati, a spus ACC. Dar acea cronologie este acum in discutie.


Sursa: electrive.com


Cresterea pietei de vehicule electrice din Europa a incetinit semnificativ, cu rate ridicate ale dobanzilor si subventii guvernamentale reduse, impingand consumatorii sa opteze pentru masini hybrid sau cu motor cu combustie pura in loc de modele complet electrice.


Producatorii de automobile europeni sunt sub presiunea exporturilor in crestere ale companiilor chineze care folosesc in mare masura bateriile LFP, reducandu-si semnificativ costurile de productie.


De asemenea, Stellantis a convenit cu CATL din China sa construiasca o fabrica de productie de baterii LFP in Europa.


„Vom ajusta planurile noastre de investitii in vehiculele electrice la ritmul in care vanzarile de vehicule electrice pe piata cresc”, a declarat marti directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, ca raspuns la o intrebare la o conferinta de presa despre daca compania mai sustine trei fabrici ACC din Europa in in plus fata de societatea mixta CATL.


Mercedes a declarat ca s-a angajat in fata ACC si ca strategia sa de electrificare a ramas pe drumul cel bun.


ACC este detinuta in proportie de 45% de Stellantis, iar Mercedes detine un pachet de 30%. Saft, o filiala de baterii a TotalEnergies din Franta, detine 25% din companie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA