Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW face echipa cu Otovo din Norvegia pentru a extinde serviciile EV

Combinarea wallbox-urilor si a sistemelor fotovoltaice poate reduce costurile de incarcare a vehiculelor electrice cu pana la 40%, estimeaza companiile VW cat si Otovo.



Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


Unitatea de incarcare a vehiculelor electrice a Grupului Volkswagen, Elli, a incheiat un parteneriat cu Otovo din Norvegia pentru a oferi echipamente Huawei care le permit clientilor sa-si conecteze masinile la sisteme solare si de stocare acasa, pentru a reduce facturile de energie.


Parteneriatul marcheaza cea mai recenta miscare a VW de-a lungul lantului valoric al sectorului energetic, care acopera deja wallbox-urile, tarifele la energie, precum si accesul la peste 700.000 de puncte de incarcare publice din intreaga Europa.


Otovo din Norvegia, fondata in 2016, functioneaza in esenta ca o piata unde proprietarii pot comanda echipamente, inclusiv panouri solare si baterii, precum si instalatiile acestora in 13 piete de pe continent.


Motivul acordului este de a consolida serviciile Elli legate de noul sau wallbox, expunand in acelasi timp Otovo la baza de clienti a celui mai mare producator auto din Europa, au declarat directorii executivi ai ambelor companii pentru Reuters.


„In ceea ce priveste vanzarile de vehicule electrice, daca te uiti la lista pietelor in care se afla Otovo, acestea acopera de fapt 70%, 80% din intregul volum european”, a spus CEO-ul Elli, Giovanni Palazzo.


Combinarea casetelor de perete si a sistemelor fotovoltaice prin utilizarea stocarii la domiciliu poate reduce costurile de incarcare a vehiculelor electrice cu pana la 40%, estimeaza companiile.


Sursa: zawya.com


Parteneriatul va incepe prin integrarea invertoarelor Huawei, care convertesc curentul continuu in curent alternativ, precum si a sistemelor de stocare a bateriilor de la companiile chineze, a declarat CEO-ul si fondatorul Otovo, Andreas Thorsheim.


Acesta, a spus el, a fost esential in construirea unui ecosistem pentru soferii de vehicule electrice care exista „in jurul vehiculului atunci cand se afla in garaj si poate obtine puterea direct de la casa si de pe acoperis”.


Parteneriatul vine pe masura ce cererea de vehicule electrice si-a pierdut din avant, ceea ce a facut ca planurile de expansiune ale marilor producatori auto europeni sa fie ajustate sau amanate pentru a asigura alocarea capitalului.


Palazzo a sustinut in continuare ca o astfel de miscare in acest moment ar putea ajuta la accelerarea expansiunii, care a fost impiedicata de preturile ridicate, anxietatea de gama si lipsa modelelor accesibile.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA