Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pierderile Nio depasesc estimarile

Pierderea neta ajustata a lui Nio a crescut la 677 de milioane de dolari in primul trimestru.



Sursa: electrek.co


Nio a raportat o pierdere mai mare decat se astepta in primul trimestru, deoarece concurenta sporita i-a dat producatorului de vehicule electrice un alt esec in impulsul sau pentru profitabilitate.


Pierderea neta ajustata a producatorului a crescut la 4,9 miliarde de yuani (677 de milioane de dolari) in aceasta perioada, a declarat joi producatorul de vehicule electrice.


Nio a avut un inceput lent de an si in martie, si-a redus orientarea privind livrarea vehiculelor.


Nio se confrunta cu provocari, inclusiv o concurenta mai acerba in China, unde un razboi al preturilor se declanseaza. Expansiunea pe pietele de peste mari mai profitabile se confrunta si cu piedici, cu majorari de tarife in SUA si Uniunea Europeana la orizont sau deja in curs.


Nio s-a concentrat pe segmentul premium dupa infiintarea sa in 2014, cu showroom-uri de ultima generatie, asemanatoare cluburilor, numite Nio Houses si operatiuni de schimbare a bateriilor costisitoare.


De atunci, compania si-a redus cheltuielile, si-a incetinit expansiunea in strainatate si a redus locurile de munca in ultimul an.


Schimbarile i-au imbunatatit marjele. Marja bruta a revenit la 4,9% in primul trimestru, de la 1,5% in aceeasi perioada a anului trecut.


Nio a fost, de asemenea, printre producatorii de vehicule electrice, inclusiv Xiaomi si BYD, care au raportat vanzari puternice in luna mai, livrarile pentru companie crescand cu peste 230%.


Acum, compania pariaza pe un al doilea brand de masa, numit Onvo , care isi propune sa preia modelele Tesla construite local.


Primele masini vor fi livrate in septembrie, submarca fiind asteptata sa contribuie la rentabilitate odata ce livrarile vor atinge 20.000 de unitati pe luna.


Intre timp, Nio continua sa modernizeze modelele existente si colaboreaza cu alti producatori auto in retelele de schimb de baterii.


Se asteapta sa livreze pana la 56.000 de vehicule in cele trei luni incheiate la 30 iunie, generand venituri de pana la 17,1 miliarde de yuani, se arata intr-un comunicat.


In primul trimestru, livrarile au scazut la 30.053 de vehicule, in linii mari cu obiectivul revizuit al companiei. Veniturile au scazut la 9,9 miliarde de yuani, lipsind, de asemenea, estimarile analistilor.


Sursa: cnbc.com


Pentru a sustine o crestere anticipata a cererii pentru marca sa principala si Onvo, Nio a inceput constructia unei a treia fabrici, potrivit unui comunicat.


Cu sediul in Hefei, in centrul Chinei, noua fabrica este de asteptat sa adauge o capacitate anuala de 100.000 de vehicule pe schimb.


Unitatea Nio Power a asigurat o investitie de 1 miliard de yuani in schimbul unei dobanzi de 10% luna trecuta. Este deschisa pentru finantare externa suplimentara, a declarat CEO-ul grupului, William Li, in timpul unui apel cu analistii.


De indata ce in prima jumatate a anului viitor, compania va incepe livrarile primului model al celui de-al treilea sau brand, numit Firefly, care pregateste vehicule cu baterii interschimbabile care costa intre 100.000 de yuani si 200.000 de yuani.


In timp ce vanzarile actuale ale Nio in Europa reprezinta doar o mica parte din livrarile sale totale, compania isi va ajusta impulsul in strainatate in functie de orice modificare a tarifelor si, de asemenea, va incepe sa se extinda in Orientul Mijlociu mai tarziu in acest an.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA