Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford planifica sa inceteze productia Focus in Germania

Productia masinii compacte Focus, care are motorizari cu combustie interna, se va incheia in 2025, iar operatiunile de la fabrica din Saarlouis se incheie.



Sursa: motor1.com


Ford nu va extinde productia compactei Focus la uzina sa din Saarlouis, Germania, dupa data de incheiere planificata pentru 2025, chiar daca Uniunea Europeana decide sa-si imbunatateasca planul de zero emisii, a spus compania.


Ford isi inceteaza operatiunile la Saarlouis, iar dupa ce productia Focus se incheie in noiembrie 2025, doar 1.000 dintre cei 4.500 de lucratori ai fabricii vor ramane pentru a „furniza servicii pentru alte locatii Ford”, au spus directorii Ford. Fabrica va ramane deschisa cel putin pana la sfarsitul anului 2032.


O crestere a numarului de membri conservatori in noul Parlament European ales ar putea declansa o relaxare a obiectivelor UE Fit for 55 pentru a permite vanzarile de vehicule usoare cu motor cu combustie dupa 2035. In acelasi timp, vanzarile de vehicule electrice incetinesc, ridicand intrebari despre cum poate fi indeplinita acea data tinta.


Orice modificare a regulilor nu va convinge Ford sa continue sa construiasca masini la Saarlouis, a declarat Kieran Cahill, vice-sef de productie pentru Ford in Europa, saptamana trecuta, la un eveniment la unitatea Ford din Koln. „Ne-am facut planurile si extinderea nu este inclusa”, a spus Cahill despre Focus.


Ford si-a retras propriul plan de a vinde doar masini de pasageri complet electrice in Europa pana in 2035, incepand cu 2030. Alti producatori de automobile isi revizuiesc, de asemenea, obiectivele, deoarece vanzarile de vehicule electrice incetinesc.


Productia Focus la Saarlouis a fost oprita in martie din cauza unor actiuni industriale din partea furnizorilor care solicitau aceeasi contract de despartire oferita angajatilor Ford.


Ford a incercat sa vanda fabrica din Saarlouis, dar discutiile cu un potential investitor chinez s-au intrerupt in octombrie anul trecut.


Sursa: fordauthority.com


Ford a acordat prioritate productiei de autoturisme la fabricile sale din Koln si Valencia, Spania.


In prezent, compania ia in considerare construirea unui nou SUV global „multi-energie” la Valencia. Fabrica, care are 4.800 de angajati, construieste SUV-ul Kuga dupa ce alte modele, inclusiv masina de dimensiuni medii Mondeo si monovolumele S-Max si Galaxy,  au fost intrerupte.


De asemenea, Ford construieste SUV-ul mic Puma la o fabrica din Craiova, Romania, care este acum detinuta de un joint venture intre Ford si Otosan din Turcia.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA