Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noile taxe la importurile de vehicule ar putea incetini impulsul Chinei in Europa

Taxele mai mari vizeaza BEV-urile si ar putea duce la mai multe exporturi catre Europa de masini hybrid plug-in fabricate in China.



Sursa: carsguide.com.au


Decizia Uniunii Europene de a aplica tarife mai mari la exporturile de vehicule electrice ale Chinei catre Europa va incetini impulsul vanzarilor pe piata de catre marcile chineze si va duce la o localizare in continuare a productiei in UE, au spus analistii.


Comisia Europeana, bratul executiv al UE, a declarat ca va impune taxe suplimentare asupra vehiculelor electrice chinezesti importate incepand cu 4 iulie, din cauza subventiilor guvernamentale „excesive” disponibile in China, despre care considera ca reprezinta o concurenta neloiala.


Proprietarul MG SAIC este cel mai grav afectat, dupa ce UE a declarat ca compania de stat nu a cooperat cu investigatia sa privind subventiile de stat ale Chinei.


SAIC a inceput sa livreze MG-uri electrice in Europa in urma cu aproximativ cinci ani si a castigat mai multa tractiune decat marcile chineze.


MG este o fosta marca britanica, iar masinile sale mici MG, la preturi accesibile, construite in China, se vand bine in Marea Britanie si castiga vanzari pe pietele UE, precum Franta si Spania.


SAIC a spus ca este profund ingrijorat de tarife, deoarece se bazeaza mai degraba pe inovarea tehnologica decat pe subventiile guvernamentale pentru a face masinile sale atractive pentru cumparatori.


„Planuim sa aducem noile tehnologii energetice si fabricile verzi ale Chinei in Europa”, a declarat producatorul de automobile intr-un comunicat.


Decizia UE ar putea avea „mari dezavantaje” pentru cooperarea economica si comerciala dintre China si UE si pentru stabilitatea lanturilor industriale auto globale, a adaugat producatorul auto.


SAIC va plati un tarif suplimentar de 38,1%, in timp ce proprietarul Volvo, Geely, se confrunta cu o majorare a tarifelor cu 20%, iar BYD va plati 17,4%. Noile tarife vor veni peste tariful existent al UE de 10%, ceea ce inseamna ca SAIC va ajunge sa plateasca 48,1% pentru vehiculele electrice exportate in Europa.


Sursa: saicmotor.com


Noile taxe vizeaza BEV-urile, asa ca Morgan Stanley se asteapta la un aflux mai mare de masini hybride plug-in fabricate in China in Europa. SAIC vinde masini hybrid MG in Europa, iar BYD a adaugat hibrizi la gama sa europeana.


„Credem ca majorarea a tarifelor UE va incetini impulsul vehiculelor electrice din China, dar este putin probabil sa o opreasca, accelerarea planurilor de localizare va fi esentiala”, a spus Hsiao.


Analistii de la Morgan Stanley au declarat ca producatorii de automobile au vorbit ca intentioneaza sa transfere o parte din tarifele suplimentare clientilor pentru a ramane profitati.


„Calculele noastre sugereaza ca jucatorii chinezi ar putea avea nevoie sa creasca preturile de vanzare cu 15% pana la 30%”, a spus Tim Hsiao de la Morgan Stanley.


Impactul nu se limiteaza la producatorii auto chinezi. In timp ce aproape o cincime din vehiculele complet electrice vandute in UE anul trecut au fost produse in China, livrarile sunt dominate de Tesla, care importa berline Model 3 din Shanghai. BMW, Volvo si Dacia Renault exporta, de asemenea, un numar semnificativ de vehicule.


Taxe UE vor reduce probabil importurile din China cu un sfert, sau aproximativ 4 miliarde de dolari de masini, potrivit Institutului Kiel pentru Economia Mondiala din Germania.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA