Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota se afla pe locul 2 in vanzarile din Europa, dupa VW

Seful producatorului auto japonez pentru Europa, Yoshihiro Nakata, acorda prioritate stabilirii „un model de afaceri sustenabil pe masura ce ne indreptam catre pragul neutralitatii de carbon”.



Sursa: toyota.ro


A deveni marca europeana numarul 1 prin depasirea Volkswagen in vanzarile de masini noi „nu este un obiectiv cheie” al Toyota, a declarat miercuri seful executiv al companiei pentru regiune la Automotive News Europe Congress.


Toyota a fost cel de-al doilea producator auto din Europa in ultimii doi ani din cauza cererii puternice pentru hibrizii sai.


Toyota a vandut anul trecut 828.484 de masini in regiune, in timp ce marca VW a vandut 1,36 milioane, conform cifrelor asociatiei industriale ACEA.


Cu toate acestea, producatorul auto nu are de gand sa vanda mai mult decat marca VW in Europa, chiar daca este inaintea VW in vanzarile globale.


„A fi volumul OEM nr. 1 nu este obiectivul cheie pentru noi”, a declarat CEO-ul Toyota Europe, Yoshihiro Nakata, in cadrul Congresului, miercuri. „Cel mai important lucru este cum sa stabilim un model de afaceri durabil pe masura ce ne indreptam catre zidul neutru din punct de vedere al carbonului.”


In primele patru luni ale acestui an, Toyota a redus decalajul fata de marca VW, dupa ce a crescut vanzarile cu 17%, pana la 324.357, potrivit datelor cercetatorului de piata Dataforce.


Vanzarile marcii VW au fost constante la 445.226 de unitati pana in aprilie.


BMW a fost al treilea la 261.163 de unitati.


Aproximativ 70% din vanzarile Toyota in Europa sunt fie complet hybrid, fie hybrid plug-in, fie vehicule complet electrice. In Europa de Vest, cifra este de aproape 100%, arata cifrele companiei. Majoritatea sunt hybrid complete, singurul model complet electric al Toyota, bZ4X, atingand doar 17.381 de vanzari in 2023, potrivit Dataforce.


Modelul cel mai vandut al Toyota Europe pana in aprilie a fost Yaris Cross, care a fost si cel mai bine vandut SUV mic din Europa dupa ce a depasit VW T-Roc. Este pentru prima data cand un model predominant electrificat conduce cel mai mare segment al Europei. Cifrele Dataforce arata ca 94% din vanzarile Yaris Cross au fost hibrizi.


Mentinerea liderului in cel mai mare segment al Europei nu va fi usor.


Sursa: toyota.co.uk


„Este destul de dificil de spus daca putem pastra aceasta pozitie sau nu”, a spus Nakata.


Vanzarile Toyota au crescut in acest an partial datorita puterii sale in segmentul de mini-masini, unde Aygo X a ajuns pe locul 2 dupa patru luni in urma lui Fiat Panda, cu vanzari de 35.742 de unitati, in crestere cu 36% fata de anul precedent, potrivit Cifrele Dataforce.


In prezent, Aygo X este singurul model Toyota care nu este oferit cu tehnologie hybrid, dar Nakata a spus ca acest lucru s-ar putea schimba.


„Apreciez ca valoarea reziduala a marcii noastre este relativ mai mare atunci cand avem tehnologie hybrid. Deci, daca putem, vom introduce sistemul hibrid in Aygo, atata timp cat putem mentine un pret accesibil, accesibil”, a spus el.


Toyota vinde puternic si in segmentul compact cu ajutorul lui Corolla, care a fost al treilea in segment pana in aprilie, cu 49.649 vanzari, lasand-o in urma VW Golf si Skoda Octavia. Vanzarile compactelor Toyota au crescut cu 24% in patru luni.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA