Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo critica taxele UE pentru vehiculele electrice din China

Volvo spune despre clientii sai ca ca vor ajunge sa plateasca pentru noile taxe la importurile din China.



 


Sursa: volvocars.com


Volvo a criticat noile taxe ridicate pe care Comisia Europeana intenționeaza sa le aplice masinilor electrice cu baterii construite in China si exportate in Europa.


Clientii vor ajunge sa plateasca tarifele, a declarat directorul adjunct al Volvo, Bjorn Annwall.


Volvo sprijina comertul deschis si echitabil, a spus Annwall. „Orice se pune in calea acestui lucru nu este un lucru bun”, a declarat el la Automotive News Europe Congress de la Frankfurt pe 12 iunie.


Volvo, care are sediul in Suedia, este detinuta de Zhejiang Geely Holding Group din China.


SUV-ul compact electric Volvo EX30 este construit in China si exportat in Europa. Volvo importa, de asemenea, in Europa unitati mici de SUV mijlociu XC60 si berlina S90.


Volvo va incepe producția EX30 pentru pietele europene in fabrica sa din Gent, Belgia, in 2025.


Annwall a spus ca EX30 ar putea fi exportat si in SUA din Belgia. Acest lucru ar evita tariful punitiv ridicat impus de administratia Biden pentru vehiculele electrice construite in China.


Annwall a spus ca Volvo va respecta strategia sa de a renunta la masinile ICE si de a vinde numai vehicule electrice cu baterii in Europa pana in 2030, in ciuda incetinirii recente a vanzarilor de vehicule electrice din regiune.


Sursa: topgear.com


Incheierea stimulentelor de cumparare de catre unele guverne europene, in acelasi timp in care consumatorii au fost afectati de inflatia ridicata si ratele dobanzilor a avut un impact asupra vanzarilor de vehicule electrice, a spus Annwall.


Marcilor premium precum Volvo le va fi mai usor sa creasca vanzarile de vehicule electrice in comparatie cu marcile de volum, deoarece le va fi mai usor sa atinga paritatea de pret intre vehiculele electrice si modelele ICE corespunzatoare, a spus Annwall.


Volvo va atinge paritatea „cu mult inainte de 2030”, a completat acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA