Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW depaseste Toyota in cele mai mari segmente din Europa

In Europa T-Roc si Tiguan au concurat cu Yaris Cross si Qashqai, in timp ce EX30, XC40 si XC60 au terminat luna mai in fruntea segmentelor lor.



Sursa: www.vw.com


Volkswagen a schimbat lucrurile in mai in cele doua mari segmente ale Europei.


SUV-ul mic T-Roc a transformat un deficit de vanzari de 372 cu Toyota Yaris Cross in aprilie intr-un avans important de 4.508 de vanzari.


T-Roc a fost, de asemenea, liderul general de vanzari din Europa in luna mai, pe baza datelor preliminare ale Dataforce, reprezentand 96% din vanzarile din Uniunea Europeana, tarile EFTA si Marea Britanie.


Segmentul SUV-urilor mici este cel mai mare din Europa. A doua ca marime este clasa SUV-urilor compacte, unde Tiguan s-a aflat pe locul doi in spatele lui Nissan Qashqai, dupa patru luni de vanzari.


Acest lucru s-a schimbat in mai, odata cu Tiguan-ul ajungand in varful segmentului, depasind Qashqai.


Pana in aprilie, doar 1.764 de vanzari au separat cele trei SUV-uri compacte pentru slotul nr. 1.


In mai, distanta dintre numarul 1 si numarul 3 in segment a crescut la 5.407, Tiguan construind un avans de vanzari de 2.144 fata de Sportage.


Gama de SUV-uri Volvo a obtinut o victorie tripla in segmentele premium din Europa pe baza vanzarilor de cinci luni, conform cifrelor Dataforce.


XC40 conduce BMW X1 cu 4.700 de vanzari in segmentul compact premium pana in luna mai.


XC60 are un avans de 3.993 fata de Mercedes-Benz GLC pentru lider in segmentul premium de dimensiuni medii.


SUV-ul mic EX30 complet electric este in fata Mini cu 1.029 de vanzari in segmentul mic premium.


In prezent, nu exista suficiente SUV-uri premium mici oferite in Europa pentru a justifica crearea unui segment pentru tipul de caroserie. De aceea, EX30 se afla in prezent in clasa premium mica.


Scaderea vanzarilor de modele full-electrice a continuat in mai, cand totalul lunar a scazut cu 11%.


Ca rezultat, totalul vanzarilor de vehicule electrice pe cinci luni a crescut cu doar 2,4%, pe baza analizei Dataforce.


La inceputul acestui an, asociatia auto din Germania, VDA, a estimat ca vanzarile de masini complet electrice in tara vor scadea cu 14% in 2024. Aceasta ar fi prima scadere a pietei pentru masinile alimentate cu baterii in opt ani.


Sursa: volkswagen.co.uk


Perspectiva VDA ar fi putut fi optimista. Vanzarile de vehicule electrice in Germania au scazut cu 30%, iar in cinci luni volumul a scazut cu 16%, pana la 141.200.


Modelul Y a fost cel mai bine vandut BEV din Europa, in ciuda scaderii vanzarilor cu 24%, la 79.1253. A fost urmat de Model 3, in crestere cu 38% pana la 38.863 pana in mai, potrivit cifrelor preliminare ale Dataforce.


Versiunea complet electrica a Volvo EX30 a ajuns pe locul 3 cu 30.195 de vanzari.


Cererea de vehicule electrice hybrid plug-in a crescut intr-un ritm mai rapid decat BEV pana in luna mai, vanzarile crescand cu 4,9%, pana la 399.034.


Volvo XC60 este pe locul 1. In primul trimestru a trecut inaintea liderului de multa vreme al nisei, Ford Kuga, care este acum al treilea dupa Mercedes GLC.


XC60 si GLC sunt inaintea in mare parte datorita castigului lor de 50% si, respectiv, 68% din vanzari. Intre timp, vanzarile pe cinci luni ale Kuga au scazut cu 22% in perioada respectiva, conform cifrelor preliminare de la Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA