Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Uniunea Europeana va reduce taxele pentru unii exportatori chinezi de vehicule electrice

Proprietarul MG SAIC si Geely se vor confrunta cu rate marginal mai mici, a anuntat Comisia Europeana.



Sursa: mgmotor.eu


Uniunea Europeana si-a revizuit marginal taxele propuse pentru vehiculele electrice importate din China dupa ce a primit mai multe informatii de la companiile afectate.


Tarifele propuse pentru masinile electrice cu baterie ale MG importate din China au fost reduse la 37,6% de la 38,1%, iar tarifele revizuite pentru Geely, care detine Volvo si Polestar, ar fi de 19,9%, in scadere de la 20%.


Alti producatori de vehicule electrice din China care au cooperat la ancheta, dar care nu au fost esantionati, vor fi supusi unei taxe medii ponderate de 20,8%, in timp ce companiile care nu au cooperat se vor confrunta cu o taxa suplimentara de 37,6%. Taxele BYD raman la 17,4%.


Comisia Europeana, bratul executiv al UE, a notificat companiile la inceputul acestei luni despre tarife. Anuntul a urmat unei investigatii asupra subventiilor pe care China si bancile sale sustinute de stat le-au acordat in beneficiul producatorilor.


Tarifele provizorii urmeaza sa fie introduse pe 4 iulie, iar taxele definitive intra in vigoare pana in noiembrie.


Tesla poate primi o rata a taxei calculata individual in acea etapa definitiva in urma unei cereri de esantionare.


China a amenintat ca  va investiga si a lansat deja o ancheta antidumping. Beijingul a avertizat ca ar putea lovi produsele agricole, aviatia si masinile cu motoare mari.


Sursa: geely.md


Mai multi producatori de automobile si state membre, inclusiv Germania, au impins UE si China sa negocieze.


Cele doua parti se consulta in prezent cu privire la o cale de urmat, dar pentru UE orice solutie trebuie sa se bazeze pe regulile Organizatiei Mondiale a Comertului si sa abordeze problema de baza.


Beijingul a incercat sa transforme discutiile intr-un troc si a incercat sa divizeze statele membre prin presiuni bilaterale, a raportat anterior Bloomberg.


Taxele provizorii sunt introduse printr-o garantie si ar fi colectate doar daca si atunci cand sunt impuse taxe definitive, a comunicat UE intr-o declaratie luna trecuta.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA