Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fiat Grande Panda extinde gama cu modelul EV mic

Stilul boxy al lui Grande Panda aminteste de Panda original din anii 1980. Va avea sisteme de propulsie complet electrice si ICE.



Sursa: uk.motor1.com


Fiat a extins placuta Panda pentru a include Grande Panda, un hatchback mic cu stil crossover bazat pe platforma Stellantis Smart Car si o optiune complet electrica.


Panda existenta, lansata in 2002, este un minicar care nu are optiune de electrificare de inalta tensiune. Acesta va ramane in productie in Pomigliano, Italia, pana in 2030, a declarat recent CEO-ul Stellantis sindicatelor italiene, potrivit stirilor.


Alte modele Stellantis de pe platforma Smart Car la pret redus includ Citroen C3 si C3 Aircross si Opel Frontera. Grande Panda este unul dintre cele trei modele noi Fiat destinate pietei europene pe arhitectura, cu un al patrulea pentru America Latina.


Directorii Stellantis spun ca platforma Smart Car, conceputa initial pentru piata indiana, este raspunsul grupului la vehiculele electrice ieftine fabricate in China. Noile tarife pentru aceste masini impuse de UE vor compensa unele dintre avantajele lor de cost.


Grande Panda are 3990 mm lungime, cu aproximativ 20 mm mai scurta decat fratele sau Citroen C3. O serie de indicii de design se refera la Panda originala, care avea un parbriz plat, inclusiv o grila frontala patrata si pasajele rotilor din plastic negru. Alte atingeri de stil includ inscriptia tridimensionala „Fiat” pe hayon si „Panda” pe usi.


Fiat a lansat vineri fotografii cu Grande Panda. Masina va fi dezvaluita oficial pe 11 iulie la Torino, la cea de-a 125-a aniversare de la infiintarea marcii.


Fiat nu a lansat specificatiile complete sau un pret pentru Grande Panda, dar se asteapta ca acestea sa fie similare cu Citroen C3. Versiunea complet electrica a lui C3 incepe de la 23.300 de euro pentru o versiune cu o baterie de 44 kWh si o autonomie WLTP de 320 km. Va urma o baterie mai mica la un pret sub 20.000 EUR.


Sursa: uk.motor1.com


Versiunile de motor cu ardere interna se bazeaza probabil pe motorul de 1,2 litri cu 3 cilindri al lui Stellantis din C3.


Grande Panda va fi oferit pentru prima data in Europa, Orientul Mijlociu si Africa si va fi disponibil atat in ​​versiune electrica, cat si in versiune mild hybrid. Masina a fost proiectata la Torino de catre Centro Stile Fiat si va fi asamblata in uzina grupului Stellantis din Kragujevac, Serbia.


Platforma Smart Car este o platforma multi-energie care suporta atat modelele electrice cu baterie, cat si modelele ICE in segmentele de masini mici si compacte. Acesta va sustine nu mai putin de 13 modele in trei regiuni (Europa, America de Sud si India) pentru Citroen, Fiat si Opel/Vauxhall, a declarat CTO Stellantis, Ned Curic, analistilor, joi, la ziua pietei de capital a grupului de la Detroit.


Potentialii concurenti complet electrici pentru Grande Panda, pe langa Citroen C3, includ Dacia Spring, Renault 5 EV, viitoarele mici vehicule electrice ieftine de la Grupul Volkswagen, Leapmotor T03 si Hyundai Inster recent anuntat. Concurentii bazati pe motoare cu ardere ar putea include, printre altele, Dacia Sandero, noua generatie MG3 si Suzuki Swift.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA