Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford zdruncina conducerea europeana in schimbarea puterii in SUA

Ford nu va mai avea un singur executiv responsabil de Europa pe masura ce isi reorganizeaza structura de management.



Sursa: ford.ro


Ford Motor preia un control mai strans asupra operatiunilor sale europene pe fondul unui vid de conducere dupa ce seful sau regional a parasit compania pentru a se alatura grupului Volkswagen.


Producatorul auto american reduce echipa de management de la sediul central din Europa din Koln, Germania, la maximum patru directori de la noua.


Schimbarea vine dupa ce liderul executiv al Ford in Europa, Martin Sander, a parasit compania pe 12 iunie pentru a deveni seful de vanzari si marketing al marcii Volkswagen.


Doar doua dintre cele patru posturi de conducere ramase au fost stabilite pana acum, a spus sursa.


Christian Weingaertner isi va pastra responsabilitatea pentru marketing si vanzari pentru Germania, Austria si Elvetia.


Rene Wolf va ramane director de productie al fabricilor europene ale Ford.


Unul dintre posturile de director ramase va fi ocupat cu un director executiv din cadrul companiei, in timp ce celalalt post va fi ocupat cu un candidat extern.


Alti directori de nivel inferior isi vor pastra sarcinile operationale, dar vor raporta la sediul din SUA din Dearborn. O exceptie este managerul de personal Rainer Ludwig, care se va pensiona.


Ford a oferit scurte detalii despre reorganizare.


„Aceasta schimbare simplifica structura noastra administrativa si de management din Germania, ne ofera mai multa viteza de actiune si permite echipei de management sa se concentreze pe deplin asupra sarcinilor sale operationale si sa conduca Ford catre un viitor de succes”, a declarat Kieran Cahill, presedintele Consiliului de Supraveghere Ford Germania, intr-un comunicat.


Modificarile intra in vigoare la 1 iulie.


Ford reduce libertatea managerilor sai europeni intr-un moment in care „au nevoie de puteri de anvergura pentru a duce compania inainte”, a declarat sursa pentru Automobilwoche.


„In situatia actuala, nu este usor sa ocupati posturi de conducere la Ford in Europa”, a adaugat sursa.


Sursa: motorpoint.co.uk


Ford reduce locurile de munca la operatiunile sale europene din Germania, Marea Britanie si Spania, deoarece vanzarile sale de autoturisme scad pe fondul schimbarii sale de a se concentra pe masinile electrice si pe linia profitabila de furgonete comerciale usoare Transit.


Vanzarile marcii pe pietele UE, EFTA si Marea Britanie au scazut cu 16%, pana la 188.021 in primele cinci luni, impingandu-si cota de piata la 3,4% de la 4,2%.


Ford si-a eliminat masina mica Fiesta in 2023, iar masina sa compacta Focus va iesi din productie in 2025.


Compania isi pune sperantele in crossover-ul Explorer 100% electric recent lansat, care foloseste platforma MEB a Grupului VW si un al doilea EV, in stil coupe, bazat pe aceeasi platforma care se asteapta sa revigoreze insigna Capri.


Ford isi regandeste planul de a vinde doar masini complet electrice in Europa pana in 2030, deoarece piata vehiculelor electrice nu reuseste sa decoleze.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA