Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Honda va lansa in Europa un coupe hybrid Prelude

Noul Prelude reinvie o legenda sportiva pe care Honda a folosit-o ultima data in urma cu peste 20 de ani.



Sursa: drivencarguide.co.nz


Honda va adauga noul sau coupe hybrid Prelude la gama sa europeana, reinviind o legenda sportiva pe care producatorul auto a folosit-o ultima data in urma cu mai bine de 20 de ani.


Lansarea Prelude va demonstra „importanta continua a grupurilor motopropulsoare hybride ca parte a strategiei de electrificare a automobilelor Honda”, a declarat inginerul sef al producatorului auto, Tomoyuki Yamagami, intr-o declaratie din 8 iulie.


Honda a prezentat un concept pentru productia Prelude la Goodwood Festival of Speed ​​pe 11 iulie. Conceptul a fost prezentat pentru prima data la Japan Mobility Show de la Tokyo, in octombrie.


Honda nu a dezvaluit data lansarii vanzarilor pentru coupe.


Originalul Prelude a fost lansat acum 45 de ani ca versiune coupe a lui Accord.


Piata principala a coupe-urilor s-a redus considerabil de cand Honda a vandut ultima data modelul Prelude in 2001.


Doar 11.930 de coupe si decapotabile de la marci de volum au fost vandute in Europa in primele cinci luni, in scadere cu 9,7% fata de anul precedent, potrivit cifrelor analistilor de piata Dataforce.


Sursa: motortrend.com


Concurentii potentiali ai Prelude vor fi Mazda MX-5, cea mai vanduta masina sport din Europa, cu un volum de 2.537 de unitati pana in mai, alaturi de Ford Mustang, Toyota GR86 si Alpine A110.


Aceste modele sunt propulsate de motoare cu combustie pura, ceea ce inseamna ca Prelude va avea emisii de CO2 mai mici datorita sistemului sau de propulsie hybrid.


Prelude va folosi o versiune imbunatatita a sistemului hybrid cu doua motoare Honda, a declarat Yamagami pentru Automotive News in octombrie.


Sistemul este utilizat in prezent pe o gama de modele Honda, inclusiv pe Civic e:HEV hatchback compact, care combina un motor pe benzina de 2,0 litri cu un motor electric de 184 CP.


Honda a debutat tehnologia hybrid in Europa in 1999 cu coupe-ul Insight, dar de atunci nu a oferit continuu tehnologia in Europa. Hibrizii sportivi din trecut includ coupe-ul mic CR-Z si supercarul NSX de a doua generatie.


In prezent, toate modelele Honda disponibile in Europa sunt fie hybrid, fie electrice, cu exceptia modelului sportiv Civic Type R pe benzina.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA