Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW si QuantumScape au incheiat un acord pentru bateriile cu stare solida

PowerCo de la VW va primi licenta de a produce in masa celule de baterie bazate pe tehnologia QuantumScape.



Sursa: electrive.com


Noul acord inlocuieste un acord anterior. Grupul Volkswagen si-a asigurat productia de baterii cu stare solida dezvoltate cu startup-ul american QuantumScape, au declarat ambele companii, deoarece producatorul auto german isi propune sa introduca tehnologia in mai multe vehicule.


Conform unui acord anuntat pe 11 iulie, unitatea de baterii a VW PowerCo va primi licenta de a produce in masa celule de baterie bazate pe tehnologia QuantumScape, in asteptarea progresului tehnologic si a anumitor plati de redevente, au spus acestia.


Acordul inlocuieste o asociere anterioara intre cele doua companii, a spus Volkswagen. Conform raportului sau anual, Volkswagen detine 17% din QuantumScape, o participatie care valoreaza in prezent 459 de milioane de dolari.


Conform acordului, PowerCo poate produce pana la 40 de gigawati/ora pe an folosind tehnologia QuantumScape, cu optiunea de extindere la 80 GWh, ceea ce este suficient pentru a echipa aproximativ 1 milion de vehicule anual, au spus acestia.


Sursa: electrek.co


Bateriile cu stare solida pot retine mai multa energie decat bateriile cu electrolit lichid actual. Producatorii de automobile si analistii se asteapta ca acestia sa accelereze tranzitia la vehiculele electrice abordand gama lor adesea limitata, care ramane o preocupare majora a consumatorilor.


„Tehnologia QuantumScape este gata sa intre intr-o etapa esentiala in care expertiza specializata, resursele si fabricile globale ale PowerCo pot ajuta la facilitarea tranzitiei catre productia la scara industriala”, a declarat CEO-ul PowerCo, Frank Blome.


Companiile vor viza un produs care va fi extins pentru integrarea intr-o serie de vehicule ale Grupului Volkswagen.


Acordul inlocuieste o asociere in comun intre cele doua companii pentru a co-produce baterii, care a fost fondata in 2018.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA