Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Elon Musk semnaleaza intarzieri la dezvaluirea robotaxi-ului

Elon Musk a spus pe retelele de socializare ca a fost solicitata o „schimbare importanta a designului in partea frontala”.



Sursa: notateslaapp.com


CEO-ul Tesla, Elon Musk, a semnalat luni ca producatorul de automobile va avea nevoie de mai mult timp pentru a-si dezvalui robotaxiul, astfel incat sa poata incorpora o schimbare importanta de design in partea din fata a vehiculului si sa „demonstreze” alte lucruri.


Musk nu a dezvaluit cand producatorul auto va organiza un eveniment pentru a-si lansa robotaxiul. Bloomberg News a raportat saptamana trecuta ca evenimentul, programat initial sa aiba loc pe 8 august, a fost amanat pana in octombrie.


„Am solicitat ceea ce cred ca este o schimbare importanta de design in fata si timpul suplimentar ne permite sa aratam alte cateva lucruri”, a spus Musk pe platforma sa de socializare X, intr-un raspuns la o postare de utilizator care discuta despre eveniment.


Avand in vedere ca drumul catre dezvoltarea robotaxiilor si a sistemelor de conducere autonoma se confrunta cu mai multe obstacole de inginerie si reglementare, analistii de pe Wall Street si investitorii Tesla au remarcat ca o intarziere a lansarii robotaxi-ului nu ar fi o surpriza.


Musk a anuntat dezvaluirea zilei din august dupa ce Reuters a raportat pe 5 aprilie ca Tesla si-a anulat masina ieftina promisa de mult timp si va continua sa dezvolte robotaxi autonom pe aceeasi platforma pentru vehicule mici.


Sursa: reddit.com


CEO-ul miliardar a oferit pana acum detalii minime despre robotaxi. El a spus doar ca unele vehicule vor fi detinute si operate de Tesla, in timp ce altele ar fi detinute de persoane fizice, dar inchiriate pe reteaua Tesla.


Actiunile Tesla au crescut luni cu 5% in tranzactiile de dupa-amiaza, dupa ce Musk l-a sustinut public pe Donald Trump in cursa prezidentiala a SUA, crezand speranta ca o potentiala administratie Trump ar putea facilita Tesla sa obtina aprobari de reglementare pentru robotaxie si sisteme de conducere autonoma.


Musk a spus ca in 2022, Tesla se asteapta sa produca in masa un robotaxi fara volan sau pedala pana in 2024, dupa ce si-a ratat de mai multe ori obiectivele pentru vehicule cu conducere autonoma.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA