Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile in Europa au crescut cu 3,6% in iunie

Inmatricularile de masini noi in Europa au crescut cu 3,6%, pana la 1,31 milioane de unitati luna trecuta.



Sursa: torinoggi.it


Vanzarile de masini europene au crescut in iunie, dupa o crestere a cererii de masini electrice in Italia, cand guvernul premierului Giorgia Meloni a introdus subventii mult asteptate.


Inmatricularile de masini noi pe pietele UE, EFTA si Marea Britanie au crescut cu 3,6%, pana la 1,31 milioane de unitati luna trecuta, comparativ cu un an in urma, a declarat asociatia industriala ACEA pe 18 iulie intr-un comunicat.


Vanzarile de vehicule electrice din regiune au fost constante, crescand cu doar 0,1%, pana la 208.872, dupa ce o scadere in Germania si Franta a compensat castigul din Italia, unde livrarile s-au dublat.


In toata Europa, cota de piata pentru masinile alimentate cu baterii a scazut usor.


Schimbarea EV in Europa a slabit din cauza preturilor ridicate ale masinilor si a eliminarii subventiilor de catre un numar de guverne.


Stellantis a oprit productia de vehicule electrice la uzina Mirafiori de langa Torino, iar Grupul Volkswagen a inceput luna aceasta o procedura care ar putea duce la inchiderea unei fabrici din Belgia care produce Audi Q8 E-tron electric.


„Pierderile de vehicule electrice din baterii raman prea mari, iar investitiile trebuie reduse si sunt reduse”, a scris analistul Citi Harald Hendrikse intr-o nota, luna aceasta.


In iunie, ponderea inmatricularilor de vehicule complet electrice a scazut la 15,9%, in scadere fata de 16,5% in urma cu un an, extinzand tendinta de vanzari dezamagitoare de vehicule electrice pentru anul.


Cota de vehicule electrice a scazut la 13,9% pana in iunie, comparativ cu 14,2% cu un an mai devreme, intr-o inversare a asteptarilor pentru cresterea ritmului.


Costurile ridicate ale imprumuturilor si cresterea redusa in Europa afecteaza sentimentul consumatorilor de pe piata.


Sursa: motori.quotidiano.net


Vanzarile de masini in Uniunea Europeana au ramas cu aproximativ 18% sub nivelurile pre-pandemie in 2019 in prima jumatate a anului.


Perspectivele pentru Germania, cea mai mare economie a Europei, se estompeaza din cauza scaderii exporturilor si a incertitudinii politice din Franta, potrivit presedintelui ZEW, Achim Wambach.


Cererea de vehicule electrice ramane foarte susceptibila la stimulente de cumparare.


In Germania, piata nr. 1 din Europa, guvernul a oprit brusc subventiile in decembrie, ceea ce a dus la o scadere cu 16% a inregistrarilor in prima jumatate a anului. In Suedia, care a anulat si subventiile, vanzarile au scazut cu o cincime.


Cererea pentru vehiculele Tesla a continuat sa scada in regiune, cu o scadere de 7,2% in iunie. Vanzarile au scazut cu 12% in prima jumatate a anului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA