Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Zeekr analizeaza construirea de vehicule electrice in Europa pentru a evita taxele

Zeekr ar putea construi masini intr-o fabrica europeana care apartine Geely.



Sursa: topgear.com


Producatorul de vehicule electrice Zeekr ia in considerare fabricarea de masini in fabrici europene legate de conglomeratul auto chinez Geely, pentru a evita tarifele Uniunii Europene si pentru a-si continua expansiunea internationala.


Toate vehiculele marcii de vehicule electrice de ultima generatie sunt fabricate in prezent in China si se confrunta cu o taxa provizorie de 19,9% la importurile in UE, care a acuzat producatorii chinezi ca au un avantaj nedrept datorita subventiilor de stat.


Decizia cu privire la definitivarea tarifului urmeaza sa fie data in noiembrie. Alte tari, inclusiv SUA si Turcia, au majorat, de asemenea, tarifele de import pentru vehiculele chinezesti in acest an.


„Procedam in mod activ cu munca de localizare in Europa si vom face un anunt cu privire la aceasta la momentul potrivit”, a declarat Andy An, CEO-ul Zeekr, intr-un interviu pentru Bloomberg News.


Orice productie europeana s-ar face intr-o fabrica existenta apartinand grupului Geely sau unuia dintre partenerii sai europeni, iar Zeekr nu va construi o noua fabrica, a adaugat acesta.


Se ia in considerare si productia locala in alte regiuni. Grupul are in prezent fabrici Volvo in Suedia si Belgia si o baza de vehicule electrice din Londra in Marea Britanie.


In calitate de producator de automobile chinez cu una dintre cele mai mari amprente la nivel mondial, Geely detine marcile de origine suedeza Volvo si Polestar si detine o participatie in joint-venture-ul Smart cu Mercedes Benz.


Aceste marci au fost prinse in escaladarea tensiunilor politice dintre Beijing, Bruxelles si Washington, masinile lor fabricate in China fiind acum supuse unor tarife majorate.


„Imi exprim personal regretul pentru introducerea acestor politici. Cred ca deciziile lor nu sunt corecte”, a spus An, care este si presedintele grupului Geely. „Vor avea un anumit impact asupra dezvoltarii internationale a lui Zeekr.”


Zeekr accelereaza expansiunea in alte regiuni, livrarile incepand din acest an pe pietele cheie din Orientul Mijlociu, America Latina si Asia de Sud-Est. De asemenea, se asteapta ca vanzarile sa inceapa anul viitor in Japonia si Coreea de Sud, a spus An.


Compania a devenit publica in SUA in mai, pentru a initia fanfara. Dar pretul actiunilor a scazut de atunci sub pretul sau de cotare, pierzand aproximativ 2,5 miliarde de dolari din valoare incepand cu 19 iulie, deoarece cererea globala de vehicule electrice a incetinit.


Sursa: zeekrglobal.com


An a spus ca compania intentioneaza sa atinga rentabilitatea sau sa devina profitabila conform standardelor de contabilitate din Hong Kong in acest an. Pierderea sa neta in primul trimestru s-a redus la 2,02 miliarde de yuani (278 de milioane de dolari), in scadere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


„Au existat unele fluctuatii ale pretului actiunilor in aproximativ doua luni de la IPO”, a spus An. „Dar prin munca noastra grea, cred ca investitorii ne vor oferi o evaluare corecta.”


Zeekr a ales Hong Kong pentru lansarea globala a monovolumului sau 009, inclusiv o versiune cu volan pe dreapta, un segment dominat de mult de Alphard de la Toyota. Centrul financiar este, de asemenea, un bun punct de plecare pentru impulsul Zeekr in Asia de Sud-Est, unde mai multe piete cheie circula si pe partea stanga a drumului.


La o lansare stralucitoare care a prezentat o performanta orchestrala in Hong Kong vineri, au fost dezvaluite noi versiuni cu un singur motor ale dubei electrice, cu o autonomie de pana la 740 km (460 mile) si incepand de la 439.000 de yuani,  mai putin decat precedentul 500.000 yuani pentru motor dublu.


Cei care recomanda cu succes alte cinci persoane sa cumpere si sa preia livrarea versiunii 009 Grand cu patru locuri vor primi, de asemenea, un an de calatorie cu jet privat gratuit cu furnizori precum Gulfstream si Bombardier, a spus An.


Xu Yun, directorul Zeekr responsabil cu proiectarea modelului 009, a declarat ca echipa isi propune sa realizeze o duba luxoasa si axata pe tehnologie, cu elemente de design de avion, scaune cu masaj si comenzi individuale ale climei.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA