Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul Xiaomi spune ca sanctiunile lui Trump au stimulat primul vehicul electric al companiei

Cel mai cunoscut pentru smartphone-uri si electrocasnice, Xiaomi a intrat anul acesta pe piata aglomerata de vehicule electrice din China, ca parte a unei strategii de diversificare a portofoliului de produse.



Sursa: reuters.com


O decizie a administratiei Trump de a sanctiona compania chineza Xiaomi Corp. la inceputul lui 2021 a fost catalizatorul deciziei companiei de a construi prima sa masina electrica, a declarat CEO-ul Lei Jun pe 19 iulie.


Cel mai bine cunoscut pentru smartphone-urile si electrocasnicele sale, Xiaomi a intrat anul acesta pe piata aglomerata de vehicule electrice din China, ca parte a strategiei de diversificare a portofoliului de produse.


Vorbind la un eveniment anual de la Beijing pe 19 iulie, Lei a spus ca Xiaomi a inceput sa ia in considerare realizarea unui vehicul electric dupa ceea ce el a numit „un accident”, un anunt din ultimele zile ale administratiei Trump care a pus compania chineza pe o lista de sanctiuni a SUA.


„Daca nu ar fi fost impactul urias al sanctiunilor neasteptate ale SUA, nu am fi intrat neasteptat in industria complexa de automobile”, a spus Lei, care si-a dezvoltat o celebritate in China pentru dezvaluiri de produse sclipitoare, transmise in direct.


Xiaomi a contestat sanctiunile din 2021 in instanta federala si a castigat o inversare a miscarii care ar fi restrictionat investitiile americane in luna mai a acelui an. Pana atunci, Lei a spus ca a lansat dezvoltarea a ceea ce a devenit SU7, un EV sportiv, asemanator Porsche, care incepe sub 30.000 de dolari.


Lei a spus ca Xiaomi a refuzat o oferta din partea capitalului de risc pentru a-si finanta operatiunile in faza initiala a vehiculelor electrice, care ar fi evaluat operatiunea la 10 miliarde de dolari.


Xiaomi intentioneaza sa livreze cel putin 100.000 de vehicule electrice SU7 in acest an, cu un obiectiv de 120.000 de vanzari. Cele mai recente planuri reprezinta o crestere semnificativa fata de inceputul acestui an, cand compania si-a stabilit initial tinta de vanzari pentru primul an la 76.000 de vehicule, determinand in acelasi timp capacitatea de productie.


Lei a spus ca compania a livrat peste 25.000 de vehicule electrice pana la sfarsitul lunii iunie si se asteapta sa atinga tinta de 100.000 de unitati pana in noiembrie.


Sursa: reuters.com


„Trebuie sa multumesc accidentul de acum trei ani”, a spus el despre sanctiuni, care au stimulat efortul companiei de a se diversifica din cauza temerilor ca ar dauna afacerii sale cu smartphone-uri.


SU7 este disponibil numai in China. Lei a spus ca tinta lui este ca Xiaomi sa devina unul dintre primii cinci producatori auto la nivel mondial.


Donald Trump a dedicat joi o parte din discursul sau, acceptand nominalizarea partidului republican la functia de presedinte, industriei de vehicule electrice, spunand ca va anula reglementarile stricte privind emisiile vehiculelor, conducand la trecerea la masinile electrice.


Trump a mai spus ca, daca va fi ales in noiembrie, va aplica taxe de import de pana la 200% pentru vehiculele electrice chinezesti construite in Mexic, desi a spus ca va sprijini investitiile chineze in fabrici din Statele Unite.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA