Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Veniturile Lamborghini cresc cu 14% pe masura ce trecerea la modele hybrid se apropie de finalizare

Profitul operational al Lamborghini a fost putin modificat in prima jumatate a anului, in timp ce marja sa a scazut la 28,2%.



Sursa: roadandtrack.com


Veniturile Lamborghini au crescut cu 14%, pana la 1,62 miliarde de euro (1,76 miliarde de dolari) in prima jumatate a anului, desi profitul a fost constant si marjele au scazut, deoarece marca finalizeaza conversia intregii game la motoare hybrid in acest an.


Livrarile din prima jumatate a anului au crescut cu 4%, pana la 5.558 de masini, punand Lamborghini pe cale sa bata recordul de anul trecut, cand a depasit pentru prima data 10.000 de vanzari anuale.


Profitul operational a fost putin modificat in prima jumatate a anului, la 458 de milioane de euro, in timp ce marja de profit operational a scazut la 28,2% de la 32,1% cu un an mai devreme.


Sustinut de succesul SUV-ului sau Urus, care costa peste 230.000 de euro, Lamborghini si-a extins in ultimii ani productia la cererea solida din partea clientilor bogati, castigand teren fata de rivalul Ferrari, care anul trecut a vandut 13.663 de masini.


„Daca putem mentine aceasta tendinta, probabil ca vom depasi recordul de anul trecut”, a spus CEO Stephan Winkelmann.


Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) a fost din nou regiunea lider in vanzari in prima jumatate a anului, cu aproape 2.500 de livrari, in timp ce piata chineza a reprezentat 337 de vanzari. SUA ramane cea mai mare piata nationala a Lamborghini, cu peste 1.600 de unitati livrate in prima jumatate a anului.


Winkelmann a spus ca comenzile au fost puternice, cele pentru Revuelto, primul hybrid plug-in al Lamborghini, lansat anul trecut, acoperind productia de peste doi ani.


Sursa: it.motor1.com


In aprilie, marca a dezvaluit versiunea hybrid a lui Urus, care este de asteptat sa iasa pe drum in cursul acestui an si a primit deja „un raspuns pozitiv mare din partea clientilor, cu comenzi acoperind aproximativ un an de productie”, a spus Winkelmann.


Lamborghini va anunta succesorul hybrid V-8 al lui Huracan in timpul Saptamanii Auto Monterey din Carmel, California, in august, marcand finalizarea procesului de hibridizare in intreaga linie a marcii.


Lamborghini intentioneaza sa lanseze primul sau model complet electric, un grand-tourer cu 2+2 locuri, in 2028, la trei ani dupa primul EV promis de Ferrari, urmat de o versiune de baterie a lui Urus in 2029.


„Hybrid-ul este intr-adevar ceva care va ramane cat mai mult timp posibil din punctul nostru de vedere”, a spus Winkelmann.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA