Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Honda, MG ofera o noua speranta fanilor segmentului de coupe din Europa

Honda a prezentat modele accesibile cu doua usi si patru locuri la Salonul de la Goodwood, sperand sa recastige vanzarile de la SUV-uri si crossover.



Sursa: topgear.com


Festivalul de viteza de la Goodwood a atras o gama larga de debuturi de la producatori de ultralux, inclusiv Ferrari, Bugatti, Bentley, Aston Martin si Red Bull, dar a pus, de asemenea, in lumina reflectoarelor un sector de mult trecut cu vederea: coupe-urile de volum.


Conceptele MG Cyber ​​GTS si Honda Prelude coupe au dat speranta fanilor stilului de caroserie la evenimentul din Marea Britanie desfasurat intre 11 si 14 iulie ca masinile sportive cu patru locuri la preturi accesibile ar putea sa nu dispara complet dupa ce mai multi producatori au abandonat segmentul.


Intre timp, Ford a folosit, de asemenea, evenimentul pentru a-si arata propria renastere a unei placute de identificare a unui coupe odinioara populara. Noul Capri electric, insa, este acum un crossover, plasandu-l intr-un segment care a crescut in mare parte in detrimentul unor stiluri de caroserie mai sportive, cum ar fi coupe-urile.


Conceptul de coupe hybrid Prelude reinvie o marca sportiva pe care Honda a folosit-o ultima data in Europa cu mai bine de 20 de ani in urma.


Honda isi propune sa livreze o masina sportiva, distractiv de condus, la un pret accesibil pentru clientii nostalgici pentru un stil de caroserie pe care si-l amintesc din copilarie, a declarat inginerul sef Tomoyuki Yamagami pentru Automotive News Europe.


Honda va vinde noul Prelude la nivel global, inclusiv in Europa, in SUA, a spus Yamagami.


Noul Prelude este de asteptat sa imparta multe parti cu compacta Civic de mare volum.


Intre timp, MG a folosit show-ul Goodwood pentru a dezvalui o versiune coupe a roadster-ului sau complet electric Cyberster, GTS.


Conceptul ar putea anticipa un viitor model care aduce inapoi la coupe-ul MGB GT, unul dintre cele mai faimoase modele ale producatorului auto. MGB GT sarbatoreste anul viitor cea de-a 60-a aniversare.


Intrebat despre potentialul atractiv al coupe-ului, noul sef de design al MG, Jozef Kaban, a spus: „Ofera masinii mai multor clienti, care poate doresc acel spatiu practic si acel spatiu suplimentar”.


MG Cyberster si posibilul coupe GTS extind definitia accesibilitatii.


Roadsterul va incepe de la 54.995 de lire sterline (69.500 USD) pentru versiunea Trophy cu un singur motor, cu tractiune spate. Cu toate acestea, masina foloseste aceeasi platforma electrica ca si compactul MG4, pastrand legatura cu mai multe modele mainstream.


Este putin probabil ca Prelude si GTS sa provoace o intoarcere din partea clientilor catre acest sector.


Doar 15.661 de coupe si decapotabile de la marci de volum au fost vandute in prima jumatate a anului, in scadere cu 12% fata de anul precedent, potrivit cifrelor preliminare ale cercetatorului de piata Dataforce.


Sursa: motor1.com


Producatorii de automobile de volum au parasit aproape complet sectorul, care in 2011 a inregistrat peste 100.000 de vanzari pe an.


Coupe-urile disponibile au inclus Opel/Vauxhall Astra GTC, Volkswagen Scirocco, Peugeot RCZ, Hyundai Veloster, Renault Laguna, Honda CR-Z, Nissan 370Z si Peugeot 407.


Chiar si marcile premium si-au redus prezenta in segment.


Anul acesta, Audi a incetat sa mai vanda TT coupe si decapotabila si a renuntat la versiunile cu doua usi ale lui A5 de marime medie, dupa ce numele a fost aplicat inlocuitorului berlinei si break-ului A4 de dimensiuni medii.


De asemenea, anul acesta se inclina si modelele coupe si decapotabile Jaguar F-Type. Mercedes-Benz si-a consolidat coupe-urile Clasa C si E intr-un singur model, noul CLE.


In prima jumatate a anului, au fost vandute 31.655 de coupe-uri premium, in crestere cu 5,1%, ajutata de lansarea BMW Seria 2. Intre timp, convertibilele premium au inregistrat 35.848 de vanzari, in scadere cu 11% conform Dataforce.


In 2011, vanzarile combinate de coupe-uri si decapotabile de volum si premium au depasit 400.000 in Europa, in timp ce va fi o lupta sa ajunga la 150.000 de vanzari in acest an.


La vremea sa, Ford-ul Capri era cel mai bun coupe la pret accesibil, cu spatiu pentru patru, dar cu forma unei masini sport. Ford a vandut aproape 2 milioane de Capri-uri in Europa in timpul unei productii care a inceput in 1969 si s-a incheiat in 1986.


Noul Capri, intre timp, se bazeaza pe SUV-ul compact, complet electric Explorer si i s-a dat o forma mai asemanatoare coupe-ului.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA