Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Schaeffler spune ca boom-ul vehiculelor electrice lasa loc cresterii cererii de hybrid

Furnizorul german Schaeffler se alatura VW, Porsche si GM pentru a semnala ca incetinirea cererii de vehicule electrice obliga companiile sa-si reinnoiasca strategiile de electrificare.



Sursa: schaeffler.com


Schaeffler incetineste cresterea componentelor pentru vehiculele complet electrice, deoarece soferii din SUA si China prefera sa cumpere vehicule hybrid cu o incertitudine tot mai mare in ceea ce priveste viteza de adoptare a vehiculelor electrice.


„Boom-ul vehiculelor electrice a incetinit si exista in mod clar o renastere a sistemelor de propulsie hybrid”, a declarat CEO-ul Klaus Rosenfeld, marti, intr-un interviu. „Deoarece producatorii de masini trebuie sa respecte obiectivele de emisii, tendinta spre electrificare este intacta.”


Industria reinnoieste strategiile din cauza incetinirii cererii de vehicule electrice.


Furnizorul francez de piese auto OPmobility a avertizat ca productia de vehicule electrice ruleaza la putin sub jumatate din nivelul asteptarilor producatorilor auto.


Luna trecuta, General Motors a renuntat la obiectivul de a construi 1 milion de vehicule electrice anual, iar Volkswagen Group a inceput discutii pentru a inchide potential o fabrica din Bruxelles care produce SUV-ul electric Audi Q8 E-tron din cauza cererii scazute.


Schaeffler, care produce rulmenti cu bile si o gama de componente auto si industriale, nu se intoarce la plansa furnizarii de vehicule electrice, desi traiectoria pentru trenurile de propulsie complet electrice a incetinit, a spus Rosenfeld.


Uzinele de piese EV ale companiei continua sa creasca cu registre de comenzi „semnificative” pentru acele piese, a completat el.


Veniturile din mobilitatea electrica au crescut cu 10,3% in prima jumatate a anului, ca urmare a cererii din China si SUA pentru o gama de sisteme de propulsie si produse noi care devin disponibile.


Sursa: ft.com


Preluarile de comenzi pana in iunie s-au ridicat la 2,1 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari), atingand devreme un obiectiv de 2 pana la 3 miliarde de euro pentru intregul an.


De asemenea, compania continua cu o fuziune a furnizorului de piese auto Vitesco Technologies pentru a-si consolida pozitia in vehiculele electrice.


In octombrie, Schaeffler a facut o oferta de 3,64 miliarde de euro pentru cumpararea companiei, ca parte a eforturilor familiei de miliardar Schaeffler de a-si remodela imperiul industrial care cuprinde Schaeffler, Continental si Vitesco.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA