Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Leapmotor va oferi vehicule electrice cu raza extinsa in Europa

Partenerul chinez al Stellantis planuieste sa vanda variante ale SUV-urilor Leapmotor C10 si B10 cu grupul motopropulsor, care promite o autonomie de peste 1.000 km.




                                                                                               Sursa: cnevpost.com


Noul venit in Europa si partenerul Stellantis, Leapmotor International, va completa gama oferind vehicule electrice cu raza extinsa alaturi de vehiculele sale electrice cu baterie incepand de anul viitor.


„Vom vinde vehiculele noastre de extindere a autonomiei pe toate pietele in care exista cerere pentru ele”, a spus CEO-ul Leapmotor, Tianshu Xin, refuzand sa ofere mai multe detalii despre tarile care vor obtine vehicule cu aceasta tehnologie.


EREV-urile sunt o varianta a vehiculului electric hybrid plug-in, in care electricitatea este sursa principala de energie, spre deosebire de motorul cu ardere in PHEV-urile traditionale.


Xin a aratat doua EREV-uri cand a dezvaluit planurile de produse europene ale producatorului auto chinez la un eveniment, langa Milano, pe 24 septembrie.


Prima este o varianta a SUV-ului de dimensiuni medii full-electric C10, care este deja la vanzare pe mai multe piete europene. Derivatul EREV, care este disponibil in China, se va alatura gamei la inceputul anului 2025, a spus Xin.


Al doilea este o versiune EREV a SUV-ului compact B10 alimentat de baterii. Dezvaluirea globala a B10 EV a avut loc pe 14 octombrie la Salonul Auto de la Paris. Vanzarile europene ale masinii vor incepe la jumatatea anului 2025, a spus Xin, iar versiunea EREV urmeaza sa urmeze in 2026.


EREV-urile Leapmotor au un motor pe benzina care este folosit doar pentru a reincarca bateria si nu este conectat la roata. Acest lucru permite motorului sa functioneze intotdeauna la ciclul sau optim pentru a minimiza emisiile, a spus Xin.


Sistemul Leapmotor este similar cu cel oferit de Mazda in SUV-ul compact MX-30 e-Skyactiv R-EV, care impacheteaza un acumulator de 17,8 kilowati/ora cu un motor cu combustie rotativa de 830 cmc care actioneaza ca un generator.



                                                                                                        Sursa: insideevs.com


Producatorii de automobile cauta alternative la vehiculele complet electrice pentru a contracara scaderea vanzarilor acestor modele in Europa, unde companiile sunt sub presiune sa reduca emisiile pentru a evita amenzile UE.


Sistemul EREV din C10 dispune de un motor pe benzina de 1,5 litri, 94 CP, cu un rezervor de benzina de 50 de litri. Motorul reincarca acumulatorul de 28,4 kWh al masinii, care alimenteaza un motor electric 231. Acelasi motor electric este utilizat in C10 complet electric. EREV C10 ofera o autonomie de 210 km doar electric, conform ciclului de testare CLTC al Chinei, si o autonomie totala de 1.190 km.


Leapmotor vinde, de asemenea, versiuni EREV ale SUV-urilor de dimensiuni medii C11 C16 si berlinei de dimensiuni medii C01 in China.


EREV-urile si BEV-urile Leapmotor au preturi similare in China. Versiunea EREV a lui C10 incepe de la 135.800 de yuani (17.300 EUR), in timp ce versiunea complet electrica incepe de la 161.800 de yuani (16.400 EUR). Preturile europene ale C10 EREV nu au fost anuntate.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA