Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mazda CX 7 ( 2006 – 2012 )

Te-ai gandi ca Mazda CX 7 ar fi o propozitie interesanta atunci cand te uiti prin anunturi si vezi cat costa. Mai exact, cat de putin costa. Si aici ai sa afli exact de ce preturile sunt asa de mici.



Inainte de succesul comercial al lui CX 5, Mazda vindea un tractor mare pe nume Mazda CX 7. Un tractor care din pacate nu a prins foarte bine la noi pentru ca in 2006 Mazda nu era un producator cunoscut pentru SUV-uri. La naiba, in puii mei, Mazda in 2006 nu era un producator cunoscut in Europa punct. Da, era isteria cu RX-8 si probabil Mazda 3 care era un Focus recarosat, dar cam atat.


Mazda CX 7 in schimb a fost o masina mai obscura decat Gelios si nici nu a fost un monument al fiabilitatii. Nici macar nu era un monument al practicalitatii, pentru ca era un SUV sport veritabil. Si asta ar fi singura chestie salvatoare la Mazda CX 7. In mod normal, prin 2006 daca vroiai un SUV sport trebuia sa scoti foarte multi bani din buzunar. Trebuia sa cumperi ceva Range Rover 4.2 SC sau un ML63 AMG, care aveau motoare americane cu opturi verticale si figuri paranormale. Sex fantastik, sex bombastik. Sex vertical, sex orizontal. Stai, nu asta.


Dar Mazda CX 7 venea cu un senzational 2.3 Turbo de 256 de cai putere si era cu sub 1 secunda mai incet decat Range Rover 4.2 Turbo de 396 cai (faptul ca Range Rover e in esenta Casa Radio pe roti poate avea legatura cu asta) deci era un SUV de performante get beget. Dar cam atat. Nu avem optiune de 7 locuri. Masa maxima de tractare e de 1800 kg deci nu are ce cauta in liga mare. Mazda CX 7 aduce puternic a CX 5 sau Alfa Romeo Stelvio, SUV-uri de fuga si atat. Nu vei face off-road prea mult cu un CX 7, dar sistemul 4×4 te va ajuta pe asfalt atunci cand ii vei da pedala.


Asa cum era de asteptat, benzinarul 2.3 Turbo a fost cu noi doar in perioada 2006 – 2009, dupa care a fost scos din grila de program si a venit standardul de 2.2 Turbo diesel de 170 de cai. Semn ca lumea nu era pregatita inca pentru SUV-uri de performanta si SUV-urile intradevar erau vazute ca niste dulapuri pe roti. Exceptand poate Cayenne, nimeni nu se uita la SUV si avea pretentii sportive de la ele.


 



Motoare Mazda CX 7


Benzina


2.3 Turbo de 256 cai – Motorul oficial „obrazul subtire cu cheltuiala se tine”. Da, ofera 256 de cai. Da, e foarte ieftin de cumparat in 20-22. Dar de intretinut? In primul rand ambreiajul e subdimensionat si pica des, iar in al doilea rand schimbatul distributiei costa lejer cat jumatate din valoarea masinii. Si distributia se stie ca e un punct slab la 2.3 Turbo. Pe langa asta ai si turbina care are tendinta de a-si da demisia ca un corporatist care a ajuns sa urasca atat de mult locul de munca incat nu mai poate. Isi lasa badge-ul pe masa si pleaca fara sa anunte pe nimeni. Si nu se mai intoarce vreodata. Fara demisie, fara preaviz, fara vorbe.


Diesel


2.2 Diesel de 170 cai – Depinde cum il folosesti. Problema principala este ca in momentul in care filtrul de particule incepe regenerarea, nu trebuie sa opresti motorul si trebuie sa astepti ca regenerarea sa se termine. Da, chiar daca regenerarea incepe fix cand ai parcat, trebuie sa stai si sa astepti. Altfel vei contamina uleiul cu motorina si vei distruge motorul, cum au patit foarte multi posesori de 2.2 diesel de la Mazda. A da, si mai are si probleme la injectoare, dar problema principala ramane calarea motorului.


 



Probleme Generale Mazda CX 7



  • Vopseaua este atat de subtire incat se poate askunde chiar si de catre acel domn de pe Facebook care ne ameninta ca „poti sa te askunzi dar nu te poti askunde”.

  • Compresorul de clima are o durata de viata de aproximativ 100.000 de km deci daca atmosfera devine fierbinte in habitaclu poate fi ori de la compresor decedat ori de la faptul ca a luat foc motorul. Ambele scenarii sunt la fel de plauzibile.

  • Chederele de la portiere pot fi in schimb un motiv pentru care e frig si zgomot in habitaclu pentru ca nu sunt cele mai calitative posibil.

  • Cutiile de transfer de pe modelele 4×4 sunt un alt punct slab si sunt practic de unica folosinta.


 



Verdict Mazda CX 7


Cu problemele astea de fiabilitate e usor de inteles de ce Mazda CX 7 a avut o viata scurta. Cu un facelift in 2009 si o pensionare anticipata pe caz de boala in 2012, Mazda CX 7 ai putea spune ca a fost un esec. Dar ai nevoie de esecuri in viata pentru a putea creste si pentru a avea succes, iar fara CX 7 cu siguranta nu am fi avut un Mazda CX 5, care este un SUV genial pe bune. Merita in schimba CX 7? Daca iti permiti ca sa il intretii, absolut da. Dar daca ai 5000 de euro si vrei un SUV, CX 7 nu este pentru tine.


 


Ce motoare recomand? Pai oricum am doar 2.3 benzina turbo de 256 cai si 2.2 diesel de 170 de cai. 


Scrie un raspuns
  • Dragulin

    2022-08-30 18:57:21

    E un gunoi de mașină,am una și sa calat motorul în 3 min,sa aprins becul am tras pe dreapta și sa strâns!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA