Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Isuzu D-Max II ( 2008 – 2018 )

Nu vrem spitale, vrem review-uri la autoutilitare! Zise el, si mai lua o gura de fan. Asadar, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, iata ca in ringul Aproape Masini intra Isuzu D-Max II.



De fapt, doamnele, domnisoarele si restul pot sa plece si sa ramana doar domnii. De fapt, si majoritatea domnilor cred ca au uitat cum se foloseste usa si trebuie ca cineva sa le reaminteasca cum se foloseste. Asta pentru ca Isuzu D-Max II a fost si inca este cea mai utilitara camioneta de pe piata. Asta e avantajul, dezavantajul fiind ca este totodata si cea mai slaba camioneta pentru viata de zi cu zi. Asadar, daca nu ai un fetish bizar cu testosteron si nu esti ceva padurar care considera ca un Amarok sau un Ranger sunt pentru femei, copii sau Mircea Solcanu.


Poate ca noi nu stim foarte multe despre Isuzu la noi in Europa, dar Izusu este o companie destul de legendara in industria auto. Daca ar fi trupa de roackari, ar fi trupa Behemoth. Daca ar fi firma de telefoane, ar fi iHunt sau CAT. Daca ar fi mancare, Isuzu ar fi cea mai slinoasa si mai grea tochitura pe care ai mancat-o vreodata. Daca ar fi un nume, ar fi Parazitii.


Povestea lor incepe de pe la inceputul secolului trecut si au facut un triunghi amoros si industrial cu americanii de la GM dar si cu japonezii de la Mitsubishi si nu numai. Mai pe scurt, ei s-au axat intotdeauna pe motoare diesel si au fost si sunt un furnizor important de motoare diesel in intreaga industrie auto, pentru toata lumea in esenta. Au incercat sa produca si autoturisme dar le-a iesit la fel de bine cum i-a iesit lui Matei Dima combinatia cu filmul „Miami Bici” si in 1992 renunta complet la autoturisme si merg spre zona de comerciale. De la autobuze la masini de inghetata la avioane si la motoarele din videoclipurile trupei Fantastick, Isuzu a fost si ramane un nume greu in zona comerciala si industriala.


Asadar e simplu sa intelegi de ce Isuzu D-Max II e cel mai cunoscut Isuzu, pentru ca e singura lor camioneta. Sigur, mai este si MU-X dar nu s-a cumparat, cum nu s-au cumparat nici bilete la filmul cu corporatisti al lui Andrei Tiberiu Maria. Sigur, mai vezi cate un camion sau autobuz pe care scrie Isuzu, dar de obicei cand te gandesti la Isuzu, te gandesti la Isuzu D-Max II.


Dar sa vorbim si despre legendarul D-Max. Am mai spus, sunt 3 tipuri de zile – zile bune, zile rele si zi-le Gutza. Iar camionetele sunt de mai multe tipuri, cum ar fi de exemplu Ford Ranger care e cea mai buna camioneta de familie si/sau de asfalt, dar nu neaparat buna in off-road sau pentru munca. Sau Toyota Hilux care e undeva la jumatatea centrului. Iar Isuzu D-Max II e cea mai muncitoreasca camioneta dintre toate dar si cea mai varza pe asfalt sau in zona de confort pentru pasageri. Plus ca e la fel de agil ca o caramida ce se indreapta spre geam. De fapt, D-Max imi aduce aminte de Vectra C in sensul ca atunci cand virezi dreapta, masina merge tot inainte  ca inainte era mai bine.


 



Motoare Isuzu D-Max II


Diesel



  • 2.5 TD de 136 cai – Lansat in 1985 odata cu Coca Cola Cherry si Microsoft Windows, acest motor e versiunea mai mica a lui 3.0 TD asa ca le voi trata la gramada.

  • 3.0 TD de 163 cai – Folosit intens in industria comerciala, 3.0 TD-ul de la Isuzu de 163 de cai si 294 – 380 Nm cuplu se va invarti la infinit, chiar si atunci cand se va strica turbina, singurul lui punct slab. Pentru cele Euro 3 cel putin, pentru ca cele post-2006 si care sunt Euro 4 mai apar si problemele complementare ale filtrului de particule si al EGR-ului. Asa ca un Isuzu D Max II 3.0 TD Euro 3 e roaba muncitoreasca pe care o vrei.


 


 



Probleme Generale Isuzu D Max II



  • Ca la orice camioneta care umbla constant cu tone de marfa in bena, in spate si tone de motor in fata, suspensia are de suferit mult si des. Mai mult decat a suferit Margherita cand a fost atacata in burduful de la planetara. Nu. Stai. La Isuzu D Max II va trebui sa schimbi mai des burduful de la planetara si, daca te simti norocos (si nu noroacasa, pentru ca femeile nu conduc asa ceva), planetara cu totul. Si bieletele antiruliu

  • Bara fata cedeaza si crapa daca ii pui accesorii pentru ca Isuzu e o marca comerciala japoneza iar in Japonia doar se munceste, nu se practica hobby-uri gen off-road pentru ca 1.in Japonia doar se munceste si 2.Nu au unde si 3.Daca sunt prinsi de politie ca fac off-road in loc de rapoarte, sunt dusi la mititica, chiar daca ei prin natura lor sunt mici.

  • Diferentialul spate cat si cel din fata pot pierde lichid sau pot crapa cu totul asa ca mare grija sa verifici sistemul pe dedesubt inainte de a cumpara un D Max.

  • Compresorul de AC ii va deranja doar pe acei 3 snobi care au indraznit sa cumpere un D Max cu clima.

  • Cutia automata se incinge daca e pusa sa tracteze rulote sau alte chestii grele.

  • Dupa cum spuneam si mai devreme, suspensia nu este cea mai capabila pe asfalt astfel incat D Max sufera de subvirare la fel cum sufera majoritatea romanilor de sub-salarii.


 



Verdict Isuzu D Max II


Deja simt cum imi creste parul de pe chept atunci cand ma gandesc la Isuzu D Max II. Mai ales cand ma uit prin anunturile auto si le vad pline de pamant, ciment, praf si alte materiale de constructii. Practic, Isuzu D Max II ramane un festival al masculinitatii, alaturi de vechiul Ford Ranger, Toyota Hilux si Mitsubishi L200. Daca as alege D Max in detrimentul celorlalte? M-as gandi serios intre Ranger si D Max.


 


Ce motoare recomand? 3.0 TD Euro 3 de 163 cai, ca sa nu ai probleme cu filtrul de particule si nici cu EGR-ul. Nu e ca si cum vei merge in oras cu asa ceva.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-02-08 10:30:04

    Niciodata Bentayga pentru ca aici e cu aproape masini iar Bentayga mai are mult pana va deveni aproape masina. Si nu inteleg hate-ul, pentru ca D-Max e una din masinile mele preferate.

  • AproapeMasini

    2024-02-08 10:30:04

    Niciodata Bentayga pentru ca aici e cu aproape masini iar Bentayga mai are mult pana va deveni aproape masina. Si nu inteleg hate-ul, pentru ca D-Max e una din masinile mele preferate.

  • Ali

    2024-02-06 21:35:45

    te aștept la o tura, nu cu dmax, cu…. Bentayga. Cel puțin eu știu ce poate fiecare.

  • Ali

    2024-02-06 21:35:45

    te aștept la o tura, nu cu dmax, cu…. Bentayga. Cel puțin eu știu ce poate fiecare.

  • AproapeMasini

    2024-02-06 11:52:14

    Ai dreptate, Isuzu D-Max e peste Bentley Bentayga. A-mi cer scuze.

  • AproapeMasini

    2024-02-06 11:52:14

    Ai dreptate, Isuzu D-Max e peste Bentley Bentayga. A-mi cer scuze.

  • Ali

    2024-02-06 10:15:55

    Citesc articolul asta și ma minunez. Fac parte din categoria celor care nu au ce cauta într-un astfel de truck după cum ai precizat mai sus. Conduc dmaxul din 2015, prima mana, am puțin peste 200.000 km, nu e folosit zilnic, dar mult munte și 40% off-road, nu de placere, ci de nevoie. Schimburi normale și frâne, atât. Discurile și placutele de proasta calitate se duc la 10 mii km, se ovalizeaza, am de urcat și coborât mult. Am găsit pana la urma o firma din Australia care vinde discuri de înaltă performanță și țin pana la 40 mii km,le comand din Germania. Mașina asta a făcut fata oricărui obstacol, am de carat cu ea materiale de construcții pt căsuța nou construita, merg cu ea în oraș, fac drumuri lungi, este încălțata cu cauciucuri 60/40 pt ca o folosesc mult și pe asfalt. Va saluta o femeie care a stat peste 16 ani în occident unde o grămadă de alte femei conduc un astfel de truck și unde nu e un big deal sa le vezi la volanul acestei mașini. Am citit cred tot ce se putea despre suv și trucks pe acest site, sincer nu am văzut o singura părere bună despre vreo mașina. Ma îndoiesc ca le-ați avut pe toate în test îndelungat, sau proprietate personala, probabil de asta și celelalte baliverne așa-zis comice cu personaje mai puțin cunoscute, sau care nu merita deranjul sa le cunoști, sunt defapt umplutura ca să para mai lung articolul. Păcat ca la fiecare truck, indiferent de marca apare același copy paste, lipsa de timp sau lene. Aceeași descriere „mașina de carat cartofi, fân, țărani,cocalari etc etc.” asta denota faptul ca nu prea cunoști clientela, nu cunoști oamenii faini care cumpără astfel de mașini. Pa și la cât mai multa cunoaștere, for real, nu asa din Google și youtube

  • Ali

    2024-02-06 10:15:55

    Citesc articolul asta și ma minunez. Fac parte din categoria celor care nu au ce cauta într-un astfel de truck după cum ai precizat mai sus. Conduc dmaxul din 2015, prima mana, am puțin peste 200.000 km, nu e folosit zilnic, dar mult munte și 40% off-road, nu de placere, ci de nevoie. Schimburi normale și frâne, atât. Discurile și placutele de proasta calitate se duc la 10 mii km, se ovalizeaza, am de urcat și coborât mult. Am găsit pana la urma o firma din Australia care vinde discuri de înaltă performanță și țin pana la 40 mii km,le comand din Germania. Mașina asta a făcut fata oricărui obstacol, am de carat cu ea materiale de construcții pt căsuța nou construita, merg cu ea în oraș, fac drumuri lungi, este încălțata cu cauciucuri 60/40 pt ca o folosesc mult și pe asfalt. Va saluta o femeie care a stat peste 16 ani în occident unde o grămadă de alte femei conduc un astfel de truck și unde nu e un big deal sa le vezi la volanul acestei mașini. Am citit cred tot ce se putea despre suv și trucks pe acest site, sincer nu am văzut o singura părere bună despre vreo mașina. Ma îndoiesc ca le-ați avut pe toate în test îndelungat, sau proprietate personala, probabil de asta și celelalte baliverne așa-zis comice cu personaje mai puțin cunoscute, sau care nu merita deranjul sa le cunoști, sunt defapt umplutura ca să para mai lung articolul. Păcat ca la fiecare truck, indiferent de marca apare același copy paste, lipsa de timp sau lene. Aceeași descriere „mașina de carat cartofi, fân, țărani,cocalari etc etc.” asta denota faptul ca nu prea cunoști clientela, nu cunoști oamenii faini care cumpără astfel de mașini. Pa și la cât mai multa cunoaștere, for real, nu asa din Google și youtube

  • Zarax

    2022-09-21 22:18:21

    Pai stai… Zici că e bun la munca dar mai apoi listezi o grămadă de probleme. Cum vine asta?

  • Zarax

    2022-09-21 22:18:21

    Pai stai… Zici că e bun la munca dar mai apoi listezi o grămadă de probleme. Cum vine asta?

  • AproapeMasini

    2022-09-21 09:15:13

    Mitsubishi Colt / Smart ForFour

  • AproapeMasini

    2022-09-21 09:15:13

    Mitsubishi Colt / Smart ForFour

  • Daniel Șandru

    2022-09-20 18:02:44

    Super! As vrea să știu ce mașini automate pe benzină se rentează la mâna a doua pentru mama mea. Mulțumesc anticipat!

  • Daniel Șandru

    2022-09-20 18:02:44

    Super! As vrea să știu ce mașini automate pe benzină se rentează la mâna a doua pentru mama mea. Mulțumesc anticipat!

  • AproapeMasini

    2022-09-20 09:51:07

    Pentru ca Transitul avea punte dubla in cele mai multe cazuri si asta inseamna capacitate mai mare de abuz. SI astazi Transit e campion pe sate la bricolaj. Iveco Daily e mai degraba rege pe aprovizionare. Urmeaza si Iveco Daily pe site.

  • AproapeMasini

    2022-09-20 09:51:07

    Pentru ca Transitul avea punte dubla in cele mai multe cazuri si asta inseamna capacitate mai mare de abuz. SI astazi Transit e campion pe sate la bricolaj. Iveco Daily e mai degraba rege pe aprovizionare. Urmeaza si Iveco Daily pe site.

  • Daniel Șandru

    2022-09-19 23:33:28

    Că tot veni vorba de munci grele agricole/construcții. Unde locuiam eu erau multe Ranger-uri și D Max-uri, dar cel mai muncit pick-up era de departe L200 cu volan în șanț…La dube, în ciuda vestitei fiabilități, Volkswagen nu era în top când era vorba de munci grele. Era mai mult „pentru stradă” după cum spuneau și acei întreprinzători. În agricultură aveai Fiat Ducato iar în construcții Iveco Daily.Iar în ambele sectoare de activitate găseai Ford Transit.Nu am văzut dube să primească mai mult abuz decât Fordurile. 😅

  • Daniel Șandru

    2022-09-19 23:33:28

    Că tot veni vorba de munci grele agricole/construcții. Unde locuiam eu erau multe Ranger-uri și D Max-uri, dar cel mai muncit pick-up era de departe L200 cu volan în șanț…La dube, în ciuda vestitei fiabilități, Volkswagen nu era în top când era vorba de munci grele. Era mai mult „pentru stradă” după cum spuneau și acei întreprinzători. În agricultură aveai Fiat Ducato iar în construcții Iveco Daily.Iar în ambele sectoare de activitate găseai Ford Transit.Nu am văzut dube să primească mai mult abuz decât Fordurile. 😅


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA