Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia va vinde motoare cu combustie interna si dupa 2030

Marca low-cost a grupului Renault, Dacia, va vinde motoare cu combustie interna cat va putea si cat ii va permite legislatia, a declarat CEO-ul Denis Le Vot.



Sursa: carscoops.com


Marca low-cost Dacia a Renault va continua sa vanda motoare cu combustie interna si dupa 2030, desi marca Renault planuieste sa fie complet electrica pana atunci.


In timp ce marca Renault planuieste sa devina complet electrica pana in 2030, Dacia va pastra posibilitatea de a face schimbarea radicala abia in 2035, cand reglementarile europene vor impune ca toate masinile vandute sa aiba emisii zero de C02, interzicand efectiv vanzarea motoarelor pe combustibili fosili.


„Renault va face eforturi pentru a fi campionul motoarelor electrice desi acest lucru are totusi un risc”, a spus Le Vot intr-una dintre prezentarile de saptamana ce tocmai a trecut, la Le Bourget, langa Paris. „Tot acesta este motivul pentru care Dacia exista. In functie de cat de repede piata se transforma la motoare electrice si de apetitul clientilor, Dacia este aici. Cele doua pot coexista”, a completat acesta.


Dacia are un singur model complet electric, minicar-ul Spring construita in China, care reprezinta 12% din comenzile sale. Directorii au spus ca marca se va electriza pe masura ce tehnologia va deveni mai accesibila.


In timp ce continua sa mizeze pe motoare mici alimentate cu benzina si gaz petrolier lichefiat, care reprezinta o treime din vanzarile sale, Dacia planuieste sa ofere primul sau model hibrid, ca optiune pe crossover-ul compact Jogger, abia in 2023. Joggerul va foloseste sistemul hibrid E-Tech de la Renault, care a fost introdus pentru prima data in 2020.


Sursa: dacia.ro


Modelele Dacia sunt vandute si in afara Europei in tarile in curs de dezvoltare si emergente, dintre care multe nu si-au stabilit inca tinte de vehicule electrice, sub marca Renault.


Renault, care in urma cu un deceniu a fost un pionier al masinilor electrice impreuna cu partenerul de alianta Nissan, a fost recent depasit in vanzari in Europa de noi veniti precum Tesla si o gama de modele de la Grupul VW.


In incercarea de a reveni, Renault va prezenta luna viitoare planul sau de a crea divizii separate pentru vehiculele electrice si cu motor cu combustie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA