Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault Mobilize va lansa o retea de incarcare rapida de 400 kW

Brandul Renault Mobilize va deschide 200 de statii de incarcare rapida in Europa de Vest, fiecare cu sase puncte de incarcare si o zona de odihna.



Sursa: electrive.com


Mobilize, marca de servicii de mobilitate a Grupului Renault, va deschide o retea de 200 de statii de incarcare rapida in toata Europa pana in 2024.


Mobilize Fast Charge, asa cum va fi cunoscuta reteaua, va consta in site-uri de sine statatoare, similare cu benzinarii, cu sase puncte de incarcare si un spatiu in care soferii sa se odihneasca, sa lucreze sau sa manance si sa bea in timp ce masinile lor se incarca. Primele statii se vor deschide in Franta in lunile urmatoare.


Vor fi deschise non-stop iar soferii vor avea acces in zona de odihna cu un card care ofera si tarife preferentiale. Majoritatea statiilor vor fi asociate cu reprezentantele Renault, spune Mobilize.


Mobilize, o noua unitate creata in 2020, combina serviciile financiare captive ale Grupului Renault, serviciile de mobilitate precum managementul flotei si inchirieri pe termen scurt, cunoscute si sub denumirea de car-sharing, dar si o gama de vehicule complet electrice de marca.


Incarcare rapida este dezvaluita publicului la Salonul auto de la Paris saptamana aceasta, impreuna cu Duo, un cvadriciclu electric cu doua locuri si conceptul de scuter Solo cu un singur loc.


Precum reteaua Supercharger a Tesla, statiile de incarcare rapida vor fi asociate cu un producator auto, dar statiile Mobilize vor fi disponibile pentru toate vehiculele conectate. Tesla a limitat pana acum Supercharger-urile la propriile vehicule.


Sursa: renault.ro


Brandul de mobilitate al Stellantis, Free2Move, construieste, de asemenea, o retea de statii cu parteneri, axate pe sudul Europei.


Statiile Mobilize vor putea furniza pana la 400 de kilowati de putere. Brandul spune ca un sistem de stocare stationar va putea livra 600 kW de putere simultana, chiar si atunci cand mai multe masini se incarca in acelasi timp, pentru a limita impactul asupra retelei electrice. De asemenea, permite soferilor sa primeasca cel mai bun pret pentru energie electrica, spune Mobilize. Sistemul de stocare include baterii EV de „a doua viata” si celule fotovoltaice.


Statiile vor fi situate la aproximativ cinci minute de mers cu masina de autostrazile principale, 90 fiind planificate pentru Franta sau una la fiecare 150 km de autostrazi majore. Restul vor fi in Belgia, Italia si Spania, cu viitoare locatii in alte tari.


Cu o capacitate de incarcare de 400 kW, Renault anticipeaza ca toate viitoarele vehicule electrice vor putea accepta acest nivel de putere.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA