Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lancia anunta un nou logo

Primul model nou al Lancia ca parte a Stellantis este inca la mai bine de un an distanta de a fi produs, dar marca italiana a proiectat deja trei masini noi care spera sa-si asigure intrarea in segmentul premium.



Sursa: carscoops.com


Lancia nu a prezentat nicio previzualizare ale acelor modele, dintre care primul va aparea la inceputul anului 2024, dar in aceasta saptamana a oferit o privire asupra elementelor cheie de design care vor fi comune pentru viitoarea sa gama printr-o macheta numita Pu+Ra Zero, „pura” si „radicala”.


Jean-Pierre Ploue, seful designului Stellantis, precum si al designului Lancia, a indicat ca surse de inspiratie doua masini concept de la Bertone, Lancia Stratos Zero din 1970 si Alfa Romeo Carabo din 1968.


Lancia vinde in prezent un singur model, masina mica Ypsilon si numai pe piata sa de origine din Italia. Face parte din grupul de marci premium de la Stellantis, alaturi de Alfa Romeo si DS.


Noul Ypsilon va fi lansat la inceputul anului 2024 ca o masina mica cu cinci usi. Va fi prima Lancia complet electrica, precum si ultima care va oferi o varianta de motor cu ardere interna. Acesta va fi urmat de un model de dimensiuni medii exclusiv electric,in 2026.


Cel de-al treilea model nou Lancia sub denumirea Delta, va fi un model compact electric, care urmeaza sa fie lansat in 2028. Chiar daca lansarea lui este la mai bine de cinci ani, designul a fost deja stabilit.


Lancia a dezvaluit o noua versiune a logo-ului sau in forma de scut, care include un steag, un cerc (pentru volan) si o lance, deoarece numele marcii inseamna „sulita” sau „lanca” in italiana.


Sursa: topgear.com


Toate aceste elemente au fost folosite in logo-ul Lancia din 1929 iar aceasta noua interpretare seamana cel mai mult cu o variatie introdusa in 1957.


„Nu am creat un logo nou, plat, care sa iasa in evidenta doar in cuvantul digital, ci o bijuterie „clasica progresiva” care va straluci in viitoarele noastre masini”, a declarat Teresa Mendicino, director global de design al Lancia.


Noul logo nu va aparea pe partea din fata sau din spate a viitoarelor modele, ci va aparea pe lateralul vehiculului, eventual pe stalpul B sau C.


Lancia implementeaza un plan strategic de „Renastere” pe 10 ani, cu vehicule complet electrice vandute dupa 2028. Cele trei modele viitoare vor acoperi 50% din piata, dupa cum spune marca. Isi extinde reteaua de dealeri pentru a adauga 100 de showroom-uri suplimentare in Europa, cu accent pe vanzarile online si un model de distributie asteptat de „agentie”.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA