Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Germania si alte tari ale UE cauta o limita „realista” a emisiilor Euro 7

Ministrii transporturilor din Germania, Italia, Republica Ceha, Polonia, Portugalia, Romania, Ungaria si Slovacia au discutat luni despre eforturile lor de a modifica limitele de emisii Euro 7 propuse de UE.



Sursa: electrive.com


Legea Euro 7, pe care tarile UE si parlamentarii vor incepe sa o negocieze in acest an, ar intesifica limitele pentru poluantii daunatori sanatatii, inclusiv oxizii de azot. UE a spus ca beneficiile pentru sanatate ar depasi cu mult costurile.


Dar tari, inclusiv Republica Ceha, se opun regulilor propuse, despre care ei spun ca sunt impovaratoare pentru industrie. Majoritatea au sectoare mari de productie de masini.


Un oficial al UE a spus ca ministrii au discutat despre termenele limita „nerealiste” ale legii si despre problemele legate de echipamentele pentru aplicarea acesteia.


„Efortul nostru este, in zona Euro 7, sa facem acele conditii cu adevarat realiste, sa le facem realizabile”, a declarat ministrul ceh al Transporturilor, Martin Kupka, in urma intalnirii de la Strasbourg.


Republica Ceha a declarat ca tarile au rezerve cu privire la perioada scurta de adoptare a Euro 7, care, conform propunerilor, ar trebui sa intre in vigoare la jumatatea anului 2025 pentru masini.


A propus o perioada de patru ani pentru ca regulamentul sa intre in vigoare, impreuna cu unele modificari tehnice, pentru a oferi timp industriei sa pregateasca si sa impulsioneze masurile tehnologice.


Sursa: reuters.com


„Daca suntem cu adevarat seriosi sa incercam sa aducem Europa la o mai mare neutralitate a emisiilor de carbon, cred ca asta inseamna cu adevarat sa introducem masuri realiste din punct de vedere tehnologic”, a declarat Kupka.


Tarile au discutat, de asemenea, un punct separat cu privire la termenul limita al UE din 2035 pentru eliminarea treptata a masinilor care emit CO2, ceea ce ar duce efectiv la imposibilitatea de vanzare de masini noi cu motor cu combustie dupa 2035.


Germania, sustinuta de tari precum Italia si Republica Ceha , doreste asigurari mai clare ca masinile noi cu motoare cu ardere interna pot fi vandute in continuare dupa 2035, daca functioneaza cu combustibili neutri in CO2, cum ar fi e-combustibili.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA