Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Startup-ul britanic Arrival primeste o finantare de 300 de milioane de dolari

Decizia vine dupa declaratia Arrival in care se spunea ca s-ar putea sa nu aiba suficient numerar pentru a-si mentine afacerea cu succes pana la sfarsitul anului 2023.



Sursa: arrival.com


Startup-ul de vehicule electrice Arrival a primit o linie de finantare prin capitaluri proprii de 300 de milioane de dolari de la Westwood Capital si a declarat ca incearca sa-si incetineasca rata de consum a numerarului, deoarece compania britanica intentioneaza sa inceapa productia de autoutilitare la sfarsitul anului 2024.


Companiile de vehicule electrice s-au confruntat cu o criza de numerar in ultimele luni, deoarece costurile ridicate legate de cresterea productiei si inflatia in crestere le consuma rezervele.


Arrival se asteapta sa-si atinga obiectivul de consum a numerarului de 35 de milioane de dolari pana in a doua jumatate a anului 2023, pe masura ce disponibilizarile si alte masuri de reducere a costurilor vor intra in vigoare. La sfarsitul anului 2022, compania avea aproximativ 205 milioane USD in numerar.


In luna ianuarie, l-a numit pe Igor Torgov in functia de director general si a anuntat concedierea jumatate din personalul sau. De asemenea, Arrival si-a mutat atentia catre Statele Unite la sfarsitul anului trecut, pentru a beneficia de Legea de reducere a inflatiei, care ofera stimulente pentru a stimula productia si adoptarea vehiculelor electrice.


Intre timp, cererea mare de camionete electrice a adus in acest segment jucatori vechi din automobile, inclusiv General Motors, Ford Motor si Rivian Automotive.


Sursa: reuters.com


Arrival a declarat ca posibilitatea unui capital suplimentar va oferi companiei acces la mai multa lichiditate si ca infuzia va finanta afacerea pana la sfarsitul anului 2023.


Totusi capitalul suplimentar, nu va asigura investitii in productia camionetei sale in instalatia sa din Charlotte, Carolina de Nord iar compania a declarat ca demareaza eforturile de strangere de fonduri pentru a finanta planul de productie al SUA.


Compania a cerut, de asemenea, o adunare extraordinara a actionarilor pentru a vota o propunere de impartire inversa a actiunilor pentru a recastiga conformitatea cu regulile de listare ale Nasdaq.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA