Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Se vor bucura de succes camioanele electrice in Romania?

Camioanele electrice incep sa devina populare de la an la an atat in Europa cat si in restul lumii, ele sunt considerate de catre foarte multi o alternativa sustenabila la camioanele clasice care functioneaza cu motorina.



In acest context foarte multe persoane din domeniul auto isi pun intrebarea: ce succes vor avea camioanele electrice in Romania avand in vedere infrastructura și nivelul de dezvoltare al țarii noastre.


Unii experti consultati de conditrans.ro sunt de parere ca industria de camioane electrice ar putea avea un succes major in Romania in special in anumite sectoare de activitate, cum ar fi transportul urban de marfa sau distribuția locala de marfuri.



De ce pentru aceste sectoare de activitate?


Acest lucru se datoreaza faptului ca acest camioane electrice sunt ideale a fi folosite pentru distanțe scurte și medii, iar in orașele aglomerate pot fi o soluție mai eficienta și mai sustenabila decat camioanele traditionale.


In acest moment exista și un interes destul de mare din partea companiilor de transport internațional care activeaza pe teriotoriul tarii noastre pentru a folosi camioanele electrice.


Mai multe companii de transport marfa din Romania au inceput sa testeze camioanele electrice in propriile flote, iar feedback-ul a fost in general pozitiv.


Camioanele electrice pot fi o opțiune de luat in calcul pentru companiile mari de transport care doresc sa reduca impactul asupra mediului inconjurator și sa-și imbunatațeasca imaginea in fața clientilor.


Chiar daca exista un interes major in tara noastra pentru folosirea camionelor cu incarcare electrica,cel mai mare obstacol este lipsa statiilor de incarcare care sunt in acest moment foarte putine.


Un alt impediment major este acela ca pretul de achizitie al unui model de camion electric este mult mai mare decat a celor clasice, deși costurile de exploatare si intretinere pot fi mai mici pe termen lung.


Aceasta diferența de preț poate fi o problema majora pentru companiile de transport marfa din Romania care doresc sa treaca la camioanele electrice, dar care inca nu au resursele financiare necesare pentru a face acest pas.


In acest moment in Romania exista 3 mari producatori care au vandut pe piata noastra camioane electrice.


Scania a livrat in 2022 primul camion electric pentru transportul marfurilor cu temperatura controlata, este vorba de modelul Urban Scania P25 B6x2*4 BEV, reprezentati celor de la Scania estimeaza ca vor vinde 10 camione electrice in 2023 in Romania.


Daimler Truck & Bus România a livrat deasemea primul camion electric la inceputul acestui an si spera sa mai vanda inca 10-12 pana la sfarsitului anului.


In luna februarie Volvo a livrat primul sau camion electric in Romania, un model FH Electric 4x2T de 40 de tone, cu 6 baterii, capacitate totală de 540 kWh


La nivel mondial Volvo a livrat deja peste 600 de camione electrice si are in asteptare inca 2000 livrari.


Ca in orice domeniu de activitate exista un inceput si piata de camioane electrice este inca la inceputuri si din acest motiv este bine sa urmarim cu atentie miscarile urmatoare din Piata.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA