Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Startup-ul EV Polestar se pregateste pentru doua lansari de produse

Producatorul de vehicule electrice Polestar este martor la dezavantajul strategiei „buna a activelor”, care este cheia planului sau de crestere rapida.



Sursa: thedriven.io


Pentru a opera rapid si usor, Polestar se bazeaza pe parteneri globali pentru a ajuta la producerea modelelor sale. Dar atunci cand acesti parteneri nu pot livra conform planului, strategia Polestar isi poate incetini cresterea. Reteaua conglomeratului chinez de fabrici globale, retele de furnizori si centre de cercetare-dezvoltare ii permite tanarului brand sa se concentreze mai degraba pe produs si tehnologie decat pe productie sau logistica, conform planului.


„Cand toata lumea se teme de o lansare, cum putem lansa doua masini din punct de vedere industrial?” s-a intrebat CEO-ul Thomas Ingenlath intr-un interviu pentru Automotive News.


Situatia dificila a lui Polestar ilustreaza dezavantajul dependentei de altii pentru dezvoltarea si fabricarea produselor. Intarzierea primului crossover al lui Polestar si a unui model critic din SUA afecteaza rezultatele retailerilor sai.


Avand un singur model de vandut, dealerii spun ca nu au un randament pentru a-si justifica investitia in magazinele cu chirie mari din centrele comerciale.


Polestar 3, care incepe de la 85.300 USD, inclusiv transportul, vizeaza capatul superior al segmentului de crossover premium, in timp ce Polestar 4 este un lux mai accesibil.


„O masina de la 60.000 de dolari ajunge la un public tinta complet diferit de o masina in intervalul de 80.000 de dolari”, a spus Ingenath.


Crossoverele vor fi construite la fabricile Volvo si Geely.


Polestar 3 va fi primul model al marcii construit in SUA , cu productie la fabrica Volvo de 2,3 milioane de metri patrati. „Charleston este super important” pentru ambitiile Polestar in SUA, a spus Ingenlath. Uzina de asamblare va furniza productia globala a lui Polestar 3, cu exceptia Chinei.


„Este un semnal atat de puternic pentru piata din SUA ca venim aici si producem o masina pe care o vindem aici si exportam masina din SUA”, a adaugat Ingenath.


Sursa: motortrend.com


Datorita pretului autocolantului, Polestar 3 cu doua motoare nu se va califica initial pentru creditele fiscale federale pentru vehicule electrice in conformitate cu Legea de reducere a inflatiei, in ciuda productiei interne. Dar o noua varianta cu un singur motor, care ar trebui sa ajunga in a doua jumatate a anului 2024, va avea un pret sub pragul de 80.000 de dolari pentru a solicita stimulente fiscale federale de pana la 7.500 de dolari.


Polestar 4 , bazat pe platforma SEA a Geely, se confrunta cu un tarif de 27,5% din SUA perceput importurilor din China, punand in miscare aspiratiile modelului pentru piata de masa.


Ingenlath a declarat ca totusi compania „evalueaza” optiunile de productie in afara Chinei. Reteaua globala de productie a grupului Geely este „ceva pe care il putem folosi”, a spus CEO-ul. „Daca exista o solutie atractiva si fezabila din punct de vedere economic, vom lua in considerare productia Polestar 4 in alta parte”.


Dar localizarea productiei Polestar 4 in Statele Unite este putin probabila, deoarece Geely ar avea nevoie de o fabrica si o retea de furnizori aici.


Polestar 4 ar putea beneficia, de asemenea, de un acord comercial american care permite producatorului auto sa compenseze tarifele de import cu exportul de modele fabricate in SUA.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA