Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cupra vizeaza 70.000 de vanzari pentru SUV-ul electric Tavascan

Cupra Tavascan EV, un SUV de dimensiuni medii, va fi al doilea model complet electric al marcii VW Group.



Sursa: topgear.com


Cupra isi propune sa vanda 70.000 de unitati pe an in intreaga lume ale SUV-ului mijlociu in stil coupe Tavascan, al doilea model complet electric al marcii Volkswagen Group. Tavascan, care va fi construit in China si exportat in Europa, este sustinut de platforma complet electrica MEB a Grupului VW si este un model frate cu VW ID5 si Skoda Enyaq Coupe iV. Este al doilea model Cupra bazat pe MEB dupa hatchback-ul Born.


Versiunea de productie a lui Tavascan a fost prezentata vineri la un eveniment la Berlin. Acesta va fi construit intr-o fabrica de joint-venture a Grupului VW din Anhui, China si va fi primul vehicul produs acolo.


Tinta Cupra este sa vanda 70.000 de unitati intr-un an intreg, au declarat la eveniment, Cupra si CEO-ul Seat, Wayne Griffiths. Marca a vandut aproximativ 31.000 de vehicule electrice compacte Born anul trecut, cand vanzarile totale au crescut cu 93%, pana la 152.900. SUV-ul compact Formentor a fost cel mai vandut model, cu aproximativ 98.000 de vanzari.


Segmentele SUV-urilor de dimensiuni medii au fost stimulate de sosirea modelelor full-electrice precum VW ID4 si ID5, Skoda Enyaq iV, Hyundai Ioniq 5 si Kia EV6 si Mustang Mach-E.


Griffiths a spus ca un pret final pentru Tavascan nu a fost inca decis, invocand volatilitatea pe piata de vehicule electrice, dar a spus ca va avea preturi „competitive” pentru a atinge tinta de volum a Cupra.


Tesla a redus in mod repetat preturile modelului sau Y in Europa, de unde poate fi cumparat cu aproximativ 45.000 de euro. Aceste reduceri ajuta modelul Y sa devina cel mai bine vandut vehicul din Europa in primul trimestru.


Tavascan va fi disponibil in doua versiuni cu puteri diferite: 210 kW (282 CP) Endurance si 250 kW (335 CP) VZ. VZ are tractiune integrala cu doua motoare, in timp ce versiunea Endurance are un singur motor electric care alimenteaza rotile din spate.


Ambele versiuni au un acumulator de 77 de kilowati/ora, in comun cu alte modele ale grupului VW, care ofera o autonomie de pana la 550 km pentru Endurance si 520 km pentru VZ.


Sursa: insideevs.com


Pentru versiunea VZ, acceleratia de la 0 la 100 km/h (62 mph) este de aproximativ 5,6 secunde, a declarat Cupra.


Tavascan are 4.644 nmm lungime, 1.861 mm latime, 1.597 mm inaltime si are un ampatament de 2.766 mm. ID5, in comparatie, are 4.599 mm lungime si 1.615 mm inaltime.


Gama Cupra va creste in urmatorii doi ani cu trei modele noi, inclusiv Tavascan. SUV-ul Terramar va ajunge pe piata, va fi disponibil atat in ​​versiunea cu motor cu combustie, cat si in versiunea hybrid plug-in. Acesta va fi construit la fabrica Grupului VW din Gyor, Ungaria, alaturi de Audi Q3 Sportback pe care se bazeaza.


CEO-ul Cupra, Wayne Griffiths, a declarat in martie ca Terramar ar putea fi vazut ca un posibil inlocuitor pentru actualul SUV compact Ateca, desi la 4500 mm este mai lung decat Ateca.


Cel mai important model nou va veni in 2025 cu un hatchback mic, complet electric, care a fost previzualizat de conceptul Urban Rebel. Hatchback-ul se va baza pe aceeasi platforma VW Group MEB Entry care va sta la baza viitorului VW ID2. Ambele modele vor fi asamblate in uzina Seat din Martorell, langa Barcelona, ​​dupa o investitie de 3 miliarde de euro.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA