Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar Land Rover s-a indreptat catre un record de venituri pentru Defender

JLR a cunoscut o schimbare in averea sa dupa ce a inregistrat doua profituri trimestriale consecutive pe fondul vanzarilor puternice ale celor mai profitabile trei modele SUV ale sale, in special Defender.



Sursa: landrover.co.uk


Jaguar Land Rover isi va dobori recordul de venituri in acest an financiar, deoarece continua sa se concentreze pe modele cu profit ridicat, cum ar fi Range Rover si Land Rover Defender, a declarat CEO Adrian Mardell.


JLR a cunoscut o schimbare in averea sa dupa ce a inregistrat doua profituri trimestriale consecutive din cauza vanzarilor puternice ale celor mai profitabile trei modele SUV ale sale: Range Rover, Range Rover Sport si Land Rover Defender.


Compania a inregistrat o pierdere de 64 de milioane de lire sterline (80 de milioane de dolari) inainte de impozitare pentru anul incheiat pe 31 martie, deoarece penuria lantului de aprovizionare a incetinit productia in primele doua trimestre.


Pretul mediu de vanzare pentru modelele JLR a fost de peste 70.000 de lire sterline pentru exercitiul financiar incheiat pe 31 martie, comparativ cu putin sub 45.000 de lire sterline in anul financiar incheiat la 31 martie 2020, potrivit cifrelor companiei.


Din lista de 200.000 de comenzi a companiei, 76% dintre modele sunt Range Rover, Range Rover Sports si Defender.


JLR a inregistrat venituri de 22,8 miliarde de lire sterline pentru anul financiar 2023, in crestere cu 24%. Cresterea veniturilor a venit in ciuda reducerii volumelor de vanzare cu amanuntul de 354.000 de vehicule fata de 376.000 pentru anul financiar anterior.


JLR se asteapta sa vanda in jur de 400.000 de vehicule in anul financiar curent, pe masura ce deficitul de cipuri si alte piese se usureaza, a spus Mardell.


Noua tinta de vanzari este cu mult sub cele 614.309 de masini vandute de JLR in anul financiar 2017/18.


Sursa: landrover.ro


In China, produsele JLR importate au realizat un venit net per masina de 101.000 de lire sterline, a spus compania, contribuind la cresterea profiturilor JLR pe piata sa cheie la cel mai inalt nivel din ultimii cinci ani.


JLR va continua sa se concentreze pe modelele sale cu profit mai mare, chiar daca aprovizionarea cu cipuri revine, a declarat Mardell.


Planul sau este ca o treime din vanzarile sale sa fie modele Range Rover si Range Rover Sport, o treime Defender si o treime modele mai ieftine, cum ar fi Range Rover Evoque si Land Discovery Sport.


„Daca pastram o proportie din afacerile noastre doua treimi din cele trei placute de identificare, atunci nu vom deteriora semnificativ mixul afacerii noastre pe masura ce crestem volumele”, a spus Mardell.


Mardell, fostul director financiar al companiei, a declarat ca producatorul isi va mentine pragul de rentabilitate la 300.000 de unitati anual.


Mardell a spus anterior ca problemele financiare recente ale JLR au fost declansate atunci cand cheltuielile mari au impins pragul de rentabilitate al companiei la 600.000 de vehicule in anul financiar 2019.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA