Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Designerul Stellantis se alatura marcii VW Scout

Designerul veteran Stellantis Chris Benjamin se alatura grupului VW Scout pentru a conduce designul pentru marca axata pe vehicule electrice, care se va specializa in SUV-uri.



Sursa: Motortrend.com


Designerul veteran Stellantis, Chris Benjamin, s-a alaturat companiei Scout Motors pentru a conduce designul pentru marca Volkswagen axata pe vehicule electrice, care se va specializa in SUV-uri si camionete.


Benjamin, cel mai recent sef de design interior al Stellantis America de Nord, devine sef de design intr-un moment critic pentru Scout, care intentioneaza sa inceapa productia de vehicule la o fabrica de langa Columbia, Carolina de Sud, pana la sfarsitul anului 2026. Marca a spus ca primele vanzari retail ale pickup-urilor si SUV-urilor sale electrice vor incepe curand. El s-a alaturat oficial companiei, a spus un purtator de cuvant.


VW a pus la cale planuri de a resuscita marca Scout si de a stabili un punct de sprijin mai ferm pe piata in expansiune a vehiculelor off-road din SUA.


Benjamin a absolvit Colegiul pentru Studii Creative din Detroit. Si-a lansat cariera de design auto la Mercedes-Benz. Dupa aceea, Benjamin a facut lucrari de design pentru BMW, Volvo si Stellantis, in Europa si SUA.


El va raporta directorului general al Scout Motors, Scott Keogh.


In 2011, Benjamin a facut parte din clasa inaugurala a Automotive News Europe Rising Stars.


Sursa: edition.cnn.com


„Munca lui Chris este prolifica. Timp de aproape 25 de ani, el a adus la viata vehicule care ies in evidenta pe sosea”, a spus Keogh intr-un comunicat. „Amprentele sale sunt peste multe dintre cele mai indragite vehicule off-road de pe piata astazi. Sunt increzator ca se va baza pe aceasta experienta in timp ce defineste urmatorul capitol de design pentru vehiculele utilitare Scout si electrice.”


Benjamin, intr-o declaratie de marti, a spus ca vehiculele clasice ale lui Scout au „exercitat intotdeauna o atractie magnetica”, creand „arhetipul SUV-ului modern in anii ’60” si demonstrand „ca un sofer zilnic ar putea fi si un aventurier de weekend”.


Sarcina sa principala este sa echilibreze stilul emblematic al lui Scout cu „posibilitatile inovatoare pe care le prezinta electrificarea”.


„Cu baza de inspiratie pe care o ofera Scout”, a spus acesta, „ceea ce visam va fi dincolo de special”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA