Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nvidia, colaborare recenta asupra vehiculelor definite de software

Noul parteneriat Nvidia cu MediaTek pune in evidenta tehnologia infotainment si cockpit.



Sursa: startupnews.fyi


O noua colaborare ar putea imbunatati si mai mult modul in care soferii interactioneaza cu vehiculele lor.


Nvidia a anuntat luni ca a incheiat un parteneriat cu MediaTek , o companie din Taiwan care produce semiconductori pentru comunicatii fara fir, pentru a dezvolta o platforma care imbunatateste functiile de infotainment si cockpit auto.


Cele doua companii au dezvaluit parteneriatul luni la conferinta de tehnologie Computex din Taipei.


Conditiile financiare nu au fost dezvaluite. Nici potentialii producatori de automobile care intentioneaza sa foloseasca chipseturile, desi Danny Shapiro, vicepresedintele diviziei de automobile a Nvidia, a declarat ca partenerii lucreaza deja cu un producator de automobile.


Cipurile sunt destinate sa fie utilizate pe modelele mainstream si de lux. Se asteapta ca cipurile sa fie introduse in productie in 2026 pentru vehiculele din anul model 2027.


„Aceasta este o noua era a experientelor avansate ale utilizatorilor pentru masina definita de software si acum o aducem la o intreaga gama de vehicule” a spus Shapiro.


Unitatile de procesare grafica ale Nvidia si tehnologia software de inteligenta artificiala vor fi asociate cu sistemul pe cip „Dimensity” al MediaTek, axat pe automobile. Parteneriatul ofera producatorilor de automobile mai multe optiuni de infotainment pe platforma software Nvidia Drive.


Combinand tehnologia lor, companiile intentioneaza sa faca incursiuni in ceea ce spun ei ca este o piata specifica infotainmentului in valoare de 12 miliarde de dolari anual, conform analizei lor a unei previziuni de piata emisa de firma de consultanta Gartner la inceputul acestui an.


Sursa: arenaev.com


Chipseturile vor prezenta mai mult o oferta end-to-end si vor concura impotriva unora precum Qualcomm, un concurent principal in domeniul cockpitului auto.


In ansamblu, piata semiconductorilor pentru automobile este prognozata sa creasca cu 13,9% in acest an, ajungand la 76,9 miliarde de dolari, potrivit Gartner.


Acesta marcheaza cel mai recent efort axat pe automobile pentru Nvidia, care lucreaza cu zeci de producatori auto la nivel mondial, inclusiv BYD, Jaguar, Mercedes-Benz, Volvo si BMW. Nvidia a avut o evolutie istorica, adaugand 148 de miliarde de dolari la valoarea sa, cu o crestere a pretului actiunilor de 24%.


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2023-06-11 10:40:52

    Salutare, Siteul este la zi pe partea de securitate, problema nu cred ca este la site. Succes!

  • AproapeMasini

    2023-06-11 10:40:52

    Salutare, Siteul este la zi pe partea de securitate, problema nu cred ca este la site. Succes!

  • ApF - Alianta pentru Furat

    2023-06-11 10:23:22

    Bai baros, vezi ca nu ma lasa sa intru de pe telefon pe acest site ca nu e securizat, cred ca nu ai https.

  • ApF - Alianta pentru Furat

    2023-06-11 10:23:22

    Bai baros, vezi ca nu ma lasa sa intru de pe telefon pe acest site ca nu e securizat, cred ca nu ai https.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA