Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tata alege Marea Britanie pentru productia Jaguar

Tata Group va construi o fabrica de baterii pentru vehicule electrice in Marea Britanie, au declarat compania si guvernul britanic, intr-un impuls pentru o industrie auto care are nevoie de productie interna de baterii pentru a-si asigura viitorul pe termen lung.



Sursa: ft.com


Decizia in favoarea Regatului Unit va contribui la asigurarea viitorului fabricilor JLR de pe piata sa de origine.


Fabrica va furniza viitoarele modele electrice cu baterii ale Jaguar Land Rover, inclusiv marcile Range Rover, Defender, Discovery si Jaguar, cu potentialul de a furniza si alti producatori de automobile, a anuntat guvernul intr-un comunicat. Productia urmeaza sa inceapa in 2026.


Fabrica va avea o capacitate de 40 gigawati/ora, suficienta pentru a furniza aproximativ jumatate de milion de vehicule pe an, in functie de dimensiunea bateriilor.


Fabrica este o victorie pentru Marea Britanie, care incearca sa ajunga din urma in cursa globala de a construi la nivel local capacitatea bateriei vehiculelor electrice, vitala pentru producatorii de automobile care se bazeaza pe bateriile grele construite in apropierea fabricilor lor de masini.


Marea Britanie si-a exprimat ingrijorarea cu privire la Legea privind reducerea inflatiei din SUA, care promite subventii de sute de miliarde de dolari industriilor verzi, ministrul de finante Jeremy Hunt declarand ca guvernul nu are sume mari de bani pentru masuri similare.


Productia de baterii autohtona va ajuta, de asemenea, producatorii de automobile britanici sa respecte regulile comerciale post-Brexit, care le vor impune sa-si aprovizioneze mai multe componente pentru vehicule electrice la nivel local pentru a evita tarifele comerciale intre Regatul Unit si UE incepand cu 2024.


Sursa: livemint.com


Guvernul a declarat anterior ca este in discutii cu UE pentru relaxarea acestor reguli, dupa un avertisment de la Stellantis, care detine marca Vauxhall din Marea Britanie, ca ar fi fortat sa inchida fabricile cu pierderea a mii de locuri de munca daca s-ar confrunta cu tarife.


Tata a spus ca fabrica include o investitie de 4 miliarde de lire sterline (5,2 miliarde de dolari) iar guvernul a spus ca fabrica va crea pana la 4.000 de locuri de munca, urmand ca alte locuri de munca sa fie create in lantul de aprovizionare.


Uzina este de asteptat sa fie construita in Somerset, sud-vestul Angliei, in timp ce fabricile Jaguar Land Rover din Marea Britanie au sediul in apropiere de Birmingham, in centrul Angliei.


Fabrica de baterii va ajuta JLR sa accelereze trecerea la vehicule mai curate. JLR planuieste sa investeasca 15 miliarde de lire sterline in urmatorii cinci ani in dezvoltarea masinilor electrice, precum si a functiilor de conducere autonoma.


Sectorul productiei de masini din Regatul Unit, candva o parte esentiala a economiei, s-a luptat sa faca fata Brexit-ului si trecerii la vehiculele electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA