Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lansarea Volvo EX90 a fost amanata din cauza integrarii software-ului

Productia crossover-ului electric de varf de la Volvo EX90 se amana cu „cinci sau sase luni”.



Sursa: ev-database.org


Cea mai mare lansare a produsului Volvo Cars de la XC40 din 2017 incoace este afectata de o problema cu care se confrunta multi producatori de automobile in aceasta era a vehiculelor cu tehnologie avansata.


Volvo a amanat productia noului crossover electric EX90 pana la jumatatea anului 2024, deoarece inginerii lucreaza pentru a incorpora o tehnologie cheie in noua platforma a modelului emblematic. La intalnirea companiei privind veniturile de joi, CEO-ul Volvo Cars, Jim Rowan, a fixat intarzierea de „cinci sau sase luni” pe „complexitatea codului software” din jurul sistemului lidar al EX90.


Tehnologia lidar de teledetectie utilizeaza impulsuri de lumina laser pentru a reda imagini precise ale mediului din jurul vehiculului. Volvo a spus ca lidar si alti senzori de pe EX90 creeaza un „scut invizibil de siguranta” care poate ajuta la reducerea accidentelor care provoaca rani grave sau deces cu pana la o cincime.


EX90 este primul Volvo care incorporeaza lidar si va oferi tehnologia ca echipament standard.


„Am vrut sa ne asiguram ca prima data cand am pus lidar in gama noastra de siguranta, functioneaza asa cum ar trebui” a spus Rowan.


Intarzierea, a spus Rowan, le ofera inginerilor Volvo „putin mai mult timp pentru a face asta”. Dar ar putea impinge debutul pe piata al crossover-ului in al treilea trimestru al anului 2024.


In urma comentariilor lui Rowan cu privire la apelul investitorului, un purtator de cuvant Volvo a clarificat intarzierea EX90 „nu are legatura cu integrarea lidar in sine”.


Sursa: thedriven.io


„Volvo EX90 este foarte avansat si prezinta o trecere la calculul de baza si un set de senzori de ultima generatie, care include un lidar”, a spus purtatorul de cuvant. Planul de timp ajustat pentru inceperea productiei EX90 este legat de timpul suplimentar necesar dezvoltarii software.


Situatia dificila a lui Volvo este una impartasita de mai multi producatori de automobile consacrati.


Grupul Volkswagen a amanat modelele de top, inclusiv Porsche Macan electric, cu cel putin doi ani, deoarece a lucrat pentru a pregati software-ul la timp. Software-ul Buggy a intarziat partial lansarea hybridului plug-in Artura de la McLaren. Supercarul era programat initial sa soseasca in toamna anului 2020, dar nu a fost pus in vanzare pana la sfarsitul anului trecut.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA