Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorii de automobile din Europa cauta sa reduca costurile vehiculelor electrice

Renault a declarat ca doreste sa reduca costurile de productie pentru vehiculele sale electrice cu 40% pentru a proteja piata din Europa.



Sursa: carsguide.com.au


Producatorii de automobile europeni sunt ingrijorati de o „invazie” a masinilor electrice chinezesti ieftine in regiune, ceea ce a determinat Renault sa spuna ca isi propune sa reduca costurile de productie pentru modelele sale electrice cu 40%.


CFO Renault, Thierry Pieton, a declarat ca cel mai bun mod de a evita concurenta preturilor este ca producatorul de automobile sa-si reduca propriile costuri de dezvoltare si productie.


Reducerea de 40% vizata este incepand cu 2027 pentru urmatoarea generatie de vehicule electrice a Grupului Renault.


CEO-ul Renault, Luca de Meo, a declarat ca grupul va incepe sa inregistreze costuri de productie semnificativ mai scazute din a doua jumatate a acestui an, datorita scaderii costurilor materiilor prime.


„Este clar ca suntem in competitie si ca timpul este esential, dar asta este afacerea in care ne aflam”, a spus el.


Grupul Renault isi desfasoara activitatile de vehicule electrice intr-o unitate numita Ampere, cu investitii de la Nissan.


Livrarea de vehicule electrice la preturi accesibile a devenit o prioritate pentru producatorii de automobile, deoarece trecerea la o conducere mai curata a venit cu preturi ridicate, in mare parte din cauza costurilor bateriei.


Producatorii chinezi precum BYD si SAIC au investit masiv in schimbare, folosind costuri mai mici cu forta de munca si furnizori locali de baterii pentru a avea un avans fata de multi rivali.


In 2022, producatorii auto chinezi detineau o cota de 9% din piata europeana de vehicule electrice, aproape dublu fata de cifra din anul precedent, potrivit previziunilor companiei de consultanta Inovev. Si ritmul creste.


La fel ca si alti producatori de vehicule electrice, Renault se confrunta, de asemenea, cu o presiune crescuta din partea Tesla, care a redus preturile de mai multe ori in acest an, chiar daca acest lucru i-a afectat marjele.


Asta are un impact. Tesla si MG de la SAIC au fost marii castigatori ai vanzarilor in Europa in prima jumatate a anului.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat miercuri despre concurenta cu producatorii chinezi ca va fi „extrem de brutala”.


„Competitivitatea costurilor lor este de 25% mai buna decat noi. Trebuie sa luptam”, a spus el, descriind impulsul chinez drept o „invazie”.


„Trebuie sa ne folosim propriile costuri pentru a ne asigura ca vom continua sa facem profit cu preturi accesibile pentru clasele noastre de mijloc”, a spus el.


Sursa: carwale.com


Tavares a spus ca producatorii de automobile din Vest trebuie sa foloseasca „aceleasi arme” precum rivalii lor chinezi, aprovizionandu-se cu piese din tari cu costuri mai mici si stabilind parteneriate cu furnizorii de baterii care ofera cea mai buna combinatie de energie, cost si greutate.


„Inseamna ca trebuie sa venim cu o propunere de aprovizionare care sa ne permita sa vindem acele masini precum Citroen New e-C3 la 25.000 de euro sau mai putin intr-o maniera profitabila”, a spus el.


Stellantis va construi acel model incepand de anul viitor la fabrica sa din Trnava, Slovacia, care are costuri mai mici cu forta de munca decat fabricile din Europa de Vest.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA