Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mini lanseaza un hatchback electric si noul Countryman EV

Ambele modele Mini vor fi vazute in public pentru prima data la Salonul auto IAA Mobility din Munchen.



Sursa: consent.yahoo.com


Mini a lansat doua noi modele complet electrice, pe masura ce se apropie de a deveni o marca complet EV pana in 2030.


Mini Cooper E/SE hatchback mic si SUV compact Mini Countryman au fost dezvaluite vineri. Ambele modele vor fi vazute in public pentru prima data la Salonul auto IAA Mobility de la Munchen, intre 5 si 14 septembrie.


Mini Cooper cu trei usi va inlocui actuala versiune electrica cu baterie a Mini hatchback.


Masina va fi construita in China, a declarat Mini. Actualul Mini Electric (denumit Cooper SE in SUA) este construit la uzina Mini din Oxford, Anglia, alaturi de Mini-motor cu combustie, care va continua sa fie vandut inainte de inlocuirea care urmeaza sa aiba loc anul viitor.


Noul Mini Cooper E si versiunea SE cu specificatii superioare se bazeaza pe o platforma electrica dezvoltata de joint venture Spotlight Automotive dintre BMW si Great Wall din China.


Cooper E foloseste o baterie de 41 de kilowati/ora pentru a oferi o autonomie de 305 km (190 de mile), in timp ce SE are o baterie mai mare de 54 de kWh pentru o autonomie de 402 km, masurata in ciclul de testare WLTP, a spus Mini.


Puterea pentru E este de 184 CP, crescand la 218 CP pentru SE. SE accelereaza de la 0 la 100 km/h (62 mph) in 6,7 secunde.


Vitezele de incarcare cu curent continuu sunt de 75 kW pentru Cooper E si 95 kW pentru Cooper SE.


Countryman, care are doua variante cu insigna E si SE ALL4 cu dotari superioare, a crescut in dimensiuni in comparatie cu modelul actual cu motor cu combustie pentru a-l muta in categoria SUV-urilor compacte din segmentul crossover-urilor mici. Lungimea masinii este acum de 4433 mm, comparativ cu 4299 mm pentru modelul din generatia anterioara.


Noul Countryman electric isi imparte platforma cu BMW iX1 compact EV si va fi construit alaturi de iX1 in uzina BMW din Leipzig, Germania. Mini a declarat anterior ca noul Countryman va fi vandut si cu motoare cu combustie interna.


Countryman E de intrare produce 204 CP dintr-un singur motor electric si are o autonomie de 462 km. SE ALL4 adauga un al doilea motor electric pentru a creste puterea la 313 CP.


Puterea suplimentara reduce timpul de sprint de la 0 la 100 km/h la 5,6 secunde de la 8,6 secunde. Gama SE scade la 433 km.


Nu a fost specificata dimensiunea bateriei, dar BMW iX1 aferent are o dimensiune utilizabila a bateriei de 64,7 kWh. Vitezele de incarcare cu curent continuu sunt de 130 kW pentru Countryman.


Atat Cooper, cat si Countryman au noul limbaj de design Charismatic Simplicity al lui Mini, despre care marca spune ca prezinta un aspect mai pur, cu mai putina distragere a atentiei.


Sursa: topgear.com


Designul include manerele usilor indreptate pentru un stil mai neted al caroseriei, pastrand in acelasi timp atributele Mini de lunga durata si un ampatament lung.


Cele doua masini au un nou ecran digital rotund, situat central, cu un diametru de 240 mm. Diferite asa-numitele moduri de experienta schimba aspectul ecranului si comuta intre diferite culori ambientale din jurul masinii.


Mini a aplicat diferite texturi, inclusiv textile tesute la interior, pentru a oferi un aspect mai modern pe masura ce se indeparteaza de piele si crom. Toate textilele si firele pentru scaune sunt realizate din materiale reciclate, in timp ce pielea a fost inlocuita cu piele artificiala Vescin.


Mini a vandut anul trecut 98.788 de unitati ale hatchback-ului sau cu trei usi in Europa, potrivit Dataforce. Dintre acestea, 34.863 au fost modele Mini Electric. Marca a vandut 43.910 Countryman, dintre care 14.265 erau hybrid plug-in. Versiunea hybrid plug-in in va fi intrerupta.


Gama de produse Mini va creste la trei modele anul viitor odata cu sosirea SUV-ului electric mic Aceman. Aceman va debuta in aprilie, a spus compania.


Trecerea la electric a fost facuta ca raspuns la cererea clientilor, a declarat Stefanie Wurst, seful marcii Mini, intr-un comunicat. „Noua familie este adaptata pentru grupurile tinta urbane din intreaga lume”, a adaugat aceasta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA