Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Honda preia Tokyo cu serviciul comercial de robotaxi din 2026

Lansarea serviciului Cruise de transport fara sofer Tokyo, intr-unul dintre cele mai mari si mai aglomerate orase din lume reprezinta un pas inainte pentru dezvoltarea conducerii autonome in Japonia, unde jucatorii locali urmaresc de obicei companiile de tehnologie de pionierat din SUA sau China.



Sursa: global.honda


Compania de conducere autonoma, sustinuta de General Motors, Cruise, va incepe un serviciu comercial de robotaxi in Tokyo printr-un parteneriat cu producatorul auto japonez Honda.


CEO-ul Honda, Toshihiro Mibe, si seful Cruise, Kyle Vogt, au anuntat planul la o conferinta de presa din 19 octombrie, la sediul global al Honda.


Proiectul reprezinta un pas inainte pentru dezvoltarea conducerii autonome in Japonia, unde jucatorii locali urmaresc de obicei companiile de tehnologie de pionierat din SUA sau China.


Honda, producatorul auto nr. 2 al Japoniei, este lider intern in tehnologia auto-conducerii. A fost primul producator auto autohton care a implementat un sistem de conducere autonoma de nivel 3. A luat o actiune in Cruise in 2018 si a colaborat cu GM si Cruise pentru a dezvolta vehiculul automat Origin, asemanator cu cutie.


Companiile au inceput sa testeze Origin in Japonia la inceputul acestui an. Ei vor incepe sa testeze Origin in Tokyo anul viitor, cu scopul de a incepe un serviciu de transport automat fara sofer in capitala tarii in 2026.


Mibe de la Honda a spus ca proiectul va incepe cu zeci de vehicule Origin si, in cele din urma, va creste pana la 500 de unitati. Daca lansarea merge bine in Tokyo, Honda va extinde serviciul in alte orase.


Sursa: global.honda


Ideea este ca Origin sa vina la locatia unei persoane, sa o ridice si sa o duca acolo unde vrea, totul fara un sofer uman la volan. De fapt, Origin nu are nici macar volan. Mibe a spus ca serviciul va fi util batranilor, copiilor, turistilor si oamenilor de afaceri.


Poate transporta pana la sase persoane dar poate servi si precum un serviciu de curierat.


Strazile aglomerate si dense din Tokyo ofera un banc de testare unic si provocator pentru mobilitatea fara sofer. Dar conducerea autonoma este prezentata ca oferind mari beneficii in Japonia, care se lupta sa faca fata penuriei de soferi la nivel national si unei populatii care imbatraneste rapid. Densitatea orasului Tokyo face, de asemenea, orasul potrivit pentru serviciile de transport.


Cruise testeaza deja Origin in San Francisco si Austin, Texas. Vogt a spus ca vor exista fara indoiala noi provocari la Tokyo.


Mibe a declarat ca serviciul inca are nevoie de aprobarea de reglementare din partea ministerelor guvernamentale. GM, Honda si Cruise urmaresc sa infiinteze o societate mixta anul viitor pentru a rula serviciul de transport fara sofer.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA