Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Italia are la dispozitie 6,5 miliarde de dolari pentru a sprijini industria auto

Stellantis ar putea beneficia de subventii din partea guvernului din Italia.



Sursa: just-auto.com


Italia mai are la dispozitie aproximativ 6 miliarde de euro (6,5 miliarde de dolari) pentru a-si sustine industria auto, au declarat miercuri sindicatele dupa o intalnire cu ministrul industriei Adolfo Urso si producatorul auto Stellantis.


Banii fac parte din cele peste 8 miliarde de euro alocate anul trecut pentru sectorul auto de fostul guvern italian al lui Mario Draghi, fostul presedinte al Bancii Centrale Europene, pentru a dura pana in 2030.


Urso a spus intr-o declaratie separata ca orice subventie pentru automobile ar trebui sa sprijine achizitiile de vehicule produse efectiv in Italia si ca astfel de scheme ar putea fi, de asemenea, revizuite pentru a ajuta la atragerea de noi producatori de automobile in tara.


El nu a comentat cu privire la finantarea disponibila pentru sprijinirea sectorului.


Stellantis, singurul producator auto important din Italia si sindicatele sunt in discutii cu guvernul de dreapta al premierului Giorgia Meloni cu privire la un plan pe termen lung pentru industria auto nationala.


Aceste discutii includ modalitati prin care grupul isi poate creste productia in tara la un milion de vehicule, un obiectiv neatins din 2017.


Stellantis a comentat intr-o declaratie separata ca toate partile „au obiectivul comun de a crea conditiile pentru a sprijini productia de vehicule in Italia in urmatorii ani de tranzitie dificila”, cu „ambitia” de a atinge obiectivul de un milion pana in 2030.


Sursa: moparinsiders.com


Urso a spus ca tinta era pentru „cel putin” un milion de vehicule.


Sindicatul UILM a declarat ca Stellantis ar fi fost de asteptat sa produca in total intre 700.000 si 800.000 de vehicule in Italia in acest an, astfel incat tinta de un milion de productie a fost „la indemana”.


Stellantis a reiterat ca atingerea tintei depinde de mai multi factori, cum ar fi anularea standardelor de emisii Euro 7 mai dure ale UE, subventiile pentru achizitiile de masini noi si reducerile de costuri pentru industrie, inclusiv pentru energie.


Discutiile de la Roma implica, de asemenea, furnizorii de piese auto si autoritatile regionale.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA