Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Bosch dezvolta conducerea asistata si divertismentul pe un singur cip

Bosch isi propune sa reduca complexitatea sistemelor electronice din masini, asigurand in acelasi timp securitatea.



Sursa: bosch-presse.de


Bosch doreste sa integreze functii de infotainment si asistenta pentru sofer pe un singur cip, deoarece furnizorul prezice un potential mare pentru computerele vehiculelor.


La CES 2024 din Las Vegas, in ianuarie, Bosch va demonstra modul in care functiile combinate pot fi fuzionate intr-un computer central pe un singur sistem pe cip (SoC).


Unicul SoC proceseaza functii de asistenta la conducere, inclusiv parcare automata si detectarea benzii, precum si functii de infotainment, cum ar fi navigarea personalizata si asistenta vocala.


Asocierea ambelor seturi de functii pe un singur cip inseamna ca OEM-urile au nevoie de spatiu redus, mai putina cablare si costuri mai mici.


Pe masura ce mai multe vehicule definite de software isi fac simtita prezenta considerabil, scopul este de a reduce numarul de unitati de control electronice care controleaza mai multe sisteme pana cand doar cateva computere centrale ale vehiculului controleaza diferite functii.


„Vrem sa reducem complexitatea sistemelor electronice din masini si sa le facem cat mai sigure posibil, in acelasi timp”, a declarat Marcus Heyn, presedintele serviciilor de mobilitate Bosch.


„Computerele centrale ale vehiculelor sunt inima masinilor definite de software. In viitor, ele vor controla toate domeniile vehiculelor moderne si vor reduce numarul mare in prezent de unitati de control individuale”, a spus Heyn.


Sursa: wardsintelligence.informa.com


Pana in 2030, Bosch se asteapta la un volum de piata de 32 de miliarde de euro pentru computerele vehiculelor pentru infotainment si asistenta pentru sofer, in crestere fata de veniturile estimate din vanzari de 3 miliarde de euro pentru computerele vehiculelor in 2026.


In plus, deoarece producatorii de automobile investesc masiv in vehicule definite de software, Bosch estimeaza un volum de piata pentru software-ul auto de aproximativ 200 de miliarde de euro pana in 2030.


Pe termen mediu, Bosch spune ca isi propune sa aduca si mai multe functii de conducere automatizate pe sosea, inclusiv in segmentele de masini compacte si mijlocii.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA