Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BYD alege Ungaria pentru prima sa fabrica europeana de masini electrice

Fabrica va construi vehicule electrice si hybrid plug-in pentru piata europeana si va crea mii de locuri de munca, a anuntat BYD China.



Sursa: byd.com


BYD intentioneaza sa construiasca prima sa fabrica europeana de masini in Ungaria, ca parte a unui impuls al centralei chineze de vehicule electrice de a provoca Tesla ca producator dominant de masini alimentate cu baterii.


Fabrica din sudul orasului Szeged va produce vehicule electrice si hybrid plug-in pentru piata europeana si va crea mii de locuri de munca, a declarat BYD.


Decizia BYD vine dupa un an de insistente catre tarile europene, de la Germania la Franta, in speranta de a castiga investitia si angajarea muncitorilor locali care ar veni cu o fabrica auto.


BYD isi propune sa aiba o cota de piata de 10% in Europa pana la sfarsitul deceniului. Compania a vandut putin peste 13.000 de masini in Europa pana in noiembrie, potrivit cercetatorilor de piata Dataforce. Atto 3 a fost cel mai vandut model al sau, cu aproape 11.000 de unitati vandute.


Fabrica este „primul pas catre o intrare competitiva serioasa si stabileste un termen de doi pana la trei ani”, au spus analistii Bernstein condusi de Daniel Roeska intr-o nota.


Uzina va avea probabil o capacitate de aproximativ 200.000 de masini anual, au spus analistii, BYD indicand o crestere treptata.


BYD si guvernul maghiar nu au dezvaluit dimensiunea investitiei si nu au dat un calendar pentru finalizarea proiectului.


Ministrul de externe Peter Szijjarto a declarat ca Ungaria va acorda subventii pentru fabrica BYD, desi va publica suma doar dupa ce va primi aprobarea Comisiei Europene. „Aceasta va fi una dintre cele mai mari investitii din istoria economica a Ungariei”, a spus Szijjarto.


Intr-un decret publicat, premierul Viktor Orban a alocat 46,3 miliarde de forinti (133 de milioane de dolari) in finantare de la buget pentru modernizarea infrastructurii rutiere, feroviare, electrice, de gaze si apa in jurul unui parc industrial din Szeged, fara a numi BYD in document.


BYD are o fabrica in orasul Komarom din nord-vestul Ungariei, care produce autobuze electrice.


Ungaria a devenit unul dintre principalele hub-uri europene pentru industria EV. Tara a primit aproximativ 20 de miliarde de euro (22 de miliarde de dolari) din investitii legate de vehiculele electrice in ultimii cinci ani, inclusiv o fabrica de baterii de 7,3 miliarde de euro pe care Contemporary Amperex Technology din China o construieste in orasul de est Debrecen.


Sursa: carnewschina.com


Mercedes-Benz, Audi si Suzuki au fabrici auto in Ungaria. Noua fabrica din Ungaria a BMW este programata sa inceapa sa construiasca masini electrice Neue Klasse in 2025.


Marcile chineze precum BYD, marca MG de la SAIC Motor si Nio s-au extins in Europa pentru a deveni mai putin dependente de piata lor de origine, unde oferta excesiva si razboiul preturilor declansat de Tesla in ultimul an cantaresc profiturile.


In timp ce cota de piata a producatorilor chinezi in Europa este inca scazuta, dominatia tarii in productia de vehicule plug-in a pus tara in pozitia de a provoca Japonia pentru liderul global in exporturile de automobile.


Fabrica maghiara a BYD ar putea ajuta producatorul de automobile sa evite orice tarif la import rezultat din investigatia antisubventie a Uniunii Europene asupra vehiculelor electrice chinezesti.


BYD impreuna cu SAIC cu sediul in Shanghai si Zhejiang Geely Holding Group au fost puse in centrul anchetei UE. Beijingul a criticat in mod repetat aceasta miscare, numind-o o incalcare a regulilor Organizatiei Mondiale a Comertului. Europa este cea mai mare regiune de export de vehicule electrice pentru China, primind peste 600.000 de vehicule incepand cu luna noiembrie a acestui an.


BYD se extinde in Europa, in parte, deoarece poate percepe preturi mai mari acolo. Masina sa compacta Dolphin, cel mai ieftin model din Europa, incepe de la 35.990 de euro in Germania, mai mult decat dublu fata de pretul cerut in China.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA